• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Halb üllatus Forekspangalt

  Kahepäevase kiire tõusu järel avanes Tallinna börs eile hommikul eelmisest sulgemistasemest rohkem kui 3% madalamal. Ennelõunases kauplemises liikus turg isegi õrnalt tõususuunas, kuid hakkas seejärel kiirelt kukkuma. ÄP indeks lõpetas päeva 4,6%ga miinuses, 62,05 punkti tasemel. Börsisüsteemi käive oli keskpärane, ulatudes veidi üle 50 mln krooni.
  Reedese nõrkushoo põhjustena võib välja tuua kahepäevase kiire tõusu järel toimunud kasumivõtmise, hommikul selgunud üllatavalt nõrgad Forekspanga maikuu tulemused ja negatiivsed uudised riigi väliskaubanduse bilansi kohta.
  Niigi ebakindlal turul piisas sellest, et turg kiirele langusele viia. Paraja ehmatuse valmistas investoritele kindlasti Forekspanga maikuu 21,5 mln kroonine kahjum. Vastavalt panga kommentaaridele tulenes see taas peamiselt aktsiaturgudelt.
  Forekspanga suur kahjum tekitab kindlasti ohu, et ka suuremad pangad võivad näidata aasta viletsamaid tulemusi. Erinevatel pankadel võib aktsiakahju olla siiski suuresti erinev, olenedes sellest, kui konservatiivselt pank viimasel ajal aktsiaturgudesse on suhtunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".