7. juuni 1998 kell 22:00

Maksimarket laieneb

ETK Maksimarketi ja Favora Kinnisvara vahel sõlmitud lepingu järgi on Tartus Räni linnaosa kaubahalli põhifinantseerijaks Favora, ütles Maksimarketi kaubandusdirektor Meelis Malk. Rentnikuna investeerib Maksimarket kaupluse sisustusse, mis Malgi sõnul ulatub 16 miljoni kroonini.

Malk kinnitas, et Maksimarket laieneb peale Tartu kindlasti teistesse Eesti linnadesse. Täpseid lepinguid veel sõlmitud ei ole ja täpseid kohti ei saa kommenteerida, ütles Malk.

Tänavu augustis valmib Tallinnas Maksimarekti keti kolmas, Rocca al Mare kaubakeskus, mille sisustus läheb maksma 23 miljonit krooni.

Tartu Maksimarketisse tuleb kokku 3200 ruutmeetrit kaubanduspinda, sama palju kui kahes Tallinna Maksimarketis. «Pigem saab ta olema Lasnamäe Maksimarketi sarnane, sest meie eesmärk on viia Tihniku oma kvalitatiivselt samale tasemele kui meie uued kauplused,» ütles Malk.

Maksimarekti jaoks on vajalik elanike kontsentratsioon tegutsemispiirkonnas 100 000 inimest, ütles Malk. Tema sõnul saab sellest tuletada ise, millised võiksid olla võimalikud uued tegevuspaigad.

Kommenteerides Tallinna Kaubamaja kaubahallide keti ehitamise plaani ütles Malk, et turu poolest võidab see, kes oma keti esimesena valmis saab. Samas ei kavanda Tallinna Kaubamaja täpselt samasugust ketti kui Maksimarket, mistõttu mõlemale jäävad oma turusegmendid, väitis Malk.

Maksimarketi eesmärk on olla madala hinnatasemega laia valikuga ostukoht, säilitades head kvaliteet.

Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Peeter Tohver tunnistas, et Maksimarketi jõudmine Tartu turule tekitab olulist konkurentsi seal ka Tallinna Kaubamajale. Samas ei nõustunud ta, et konkurendi varasem jõudmine teistesse linnadesse oleks määrava tähtsusega.

Hetkel kuum