Maapank lõi pangasektori jalust

09. juuni 1998, 00:00

Maapanga ümber puhkenud skandaal pani tugevalt kõikkuma kogu Eesti finantsmaailma, teiste hulgas ka Tallinna börsi. Börsi juhtsektor pangaaktsiad liikusid kiirelt languse suunas, viies nii kogu turu kiirele langusele. ÄP indeks kukkus keskpärases kauplemises päevaga 7,1%, 429,26 punktile.

Suurim kukkuja oli eile Forekspanga aktsia, mis 4,9 mln kroonise käibe juures kukkus 20,8%. Maaklerite sõnul oli Forekspanga aktsia vabalanguse taga paari suurema investori müügiorderid, keda hirmutasid panga maikuu viletsad majandustulemused.

Suuremaid panku toetas veidi Hansapanga hommikune raport 7,1 mln kroonisest maikuu kasumist. Turu praegust seisu arvestades hindasid analüütikud tulemuse pigem heaks kui halvaks. Börsil Hansapanga aktsia hind siiski langes 7,45%, 60,16 kroonile.

Kui päevasisesed teated Hansa-Hoiu peatsest liitumislepingu sõlmimisest varem kokkulepitud tingimustel lisasid tuleviku suhtes optimismi, siis Hoiupanga õhtune teade mai 26,8 mln kr suurusest kahjumist, süvendab aktsiaturul puhkenud kriisi ja suure tõenäosusega turg täna langeb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing