9. juuni 1998 kell 22:00

Mootorsaag laena naabrimehelt

Mootorsaag on ühe-mehe-tööriist, see ei kesta laenutuses, märgib tööriista rendifirma Ehitustööriist laenutaja Rait Hiie.

Mootorsaagi laenuks andvad firmad võib ühe käe sõrmedel üles lugeda, sest saag on suurele nõudlusele vaatamata kahjumiartikkel. Rentimisest on loobutud, sest mootorsaagide põhilaenutajad -- eraisikud -- ei oska nendega ringi käia. Nad toovad mootorsae tagasi rikutuna või vahetatud osadega (probleemsed on kett, ketiõli, õhufilter).

Bensiinimootoriga saage rikutakse vale küttesegu kasutades. Bygg & Maskini tegevdirektori Ago Rebase sõnul kiputakse omapäi ka mootorit reguleerima, mille tagajärjel võib see sootuks kinni joosta.

Paljud rendifirmad on mootorsaagide laenutamisest loobunud sagedaste varguste pärast. Tööriista Rendi juhataja Kaupo Suuster ootab siiani tagasi ligi seitsme tuhande kroonist tuliuut profisaagi Solo, mille mullu augustis laenutas ASi Lemmik garantiikirjaga Heiki Lang. Nelja aasta jooksul on firmast varastatud seitse saagi. ÄP

Hetkel kuum