• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  S&P alandas Venemaa reitingut

  Aktsiate hinnad tõusid eile Riia börsil neljandat päeva järjest. Börsi käive suurenes esmaspäevaga võrreldes poole võrra. Maaklerite sõnul on märgata investorite ettevaatlikku huvi ning nad ennustavad pärast möödunud nädalal saavutatud põhja järgmisteks nädalateks teatud stabiliseerumist. Turuliider Unibanka langes santiimi võrra 2,47 latini. Müüjad olid väidetavalt eestlased, kellel on kodus probleeme kuhjaga.
  Leedu börsi põhinimekirja indeks Litin langes pärast mitmepäevast tõusu 0,63% võrra 830,22 punktini. Nagu viimasel ajal Leedus kombeks, liikus A-nimekiri vastupidises suunas -- tõusis 0,9 protsenti. Aktiivselt kaubeldi Medienas Plau?asega, kelle vähemusaktsiate eest pakkus Metsa-Serlä ametlikult 16,73, kerkis eile 16,52 litini. Maaklerite arvates aktsia palju enam ei tõuse, vaid aktsiate omanikud kasutavad juhust ja hoiavad neid kuni väljaostmiseni. Turuliidrid Vilniuse ja Hermise pank kukkusid pea protsendi võrra. Privatiseerimisootuses oli kõrgendatud huvi ka Leedu merelaevanduse vastu, aktsia tõusis peaaegu poolemiljonilise käibe juures 30 santiimi võrra 4,49 litini.
  Venemaa kukkus eile pärast reitinguagentuuri Standard & Poor'si otsust alandada Venemaa pikaajaliste valuutalaenude reitingut BB- lt B+ni. RTS-indeks kukkus 4,31 protsendi võrra 196,45 punktini. Konkreetseid otsuseid ei tulnud ka Pariisist. Juhtivad aktsiad EUS ja Lukoil kukkusid vastavalt 7,11 ja 6,45 protsenti.
  USA väärtpaberiturg tõusis ka uue nädala esimesel päeval, kuigi enam mitte nii tormiliselt kui reedel. Dow kerkis 0,35% võrra 9069,60 punktini. Laiemat turgu peegeldavad S&P ning Nasdaq tõusid veidi vähem -- vastavalt 0,17 ja 0,22%. Järjekordne uudis pankade ühinemisest (Wells Fargo ja Norwest) ei toonud seekord kaasa aktsiate kiiret tõusu, nagu oli juhtunud eelmistel kordadel. Aktsiaturul on nii tõusjaid kui langejaid ning investorid ei ole kindlad, kui hoogsalt nad võivad aktsiaportfelle täiendada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.