Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leibur saab uue suuromaniku

  Küsimusele, kas Cultori pagaritööstuste ostjaks võib osutuda Leiburi teine omanik, Rootsi suurim pagaritööstus Cerealia, vastas Promann, et ostja pole praegu veel teada. Vaasa pagaritööstusele kuulub 75 protsenti Leiburi aktsiatest. Promanni sõnul müüb Cultor pagaritööstused tervikuna ja korraga.
  Cultori tootmistegevuse põhisuund on toiduainetööstuses kasutatavate lisaainete ning looma- ja kalasööda tootmine. Kuna pagaritööstuse toodang jääb Cultori peamisest tegevusalast suhteliselt kaugeks, otsustas Soome kontsern keskenduda ainult oma põhitegevusele, rääkis Promann.
  Eelmisel aastal moodustas pagaritööstus Cultori kontserni kogukäibest 14 protsenti, samal ajal kui pagaritööstuses töötas pool kontserni töötajaskonnast.
  Promanni sõnul ei muutu Leiburi tegevuses seoses omanike vahetusega midagi, sest uus omanik on kindlasti mõni pagaritööstusega seotud rahvusvaheline firma. «Omandisuhte muutumine ei too kaasa ka suuri struktuurimuudatusi, mis inimeste koondamist põhjustaks,» lisas ta.
  Leivaliidu presidendi Arnold Kimberi sõnul ei tähenda muutus Leiburi omanikeringis ka teistele leivatööstustele midagi. «Leibur on nagunii teistest tööstustest kaasaegsem ja turuosa pole neil võimalik lõpmatuseni suurendada,» lausus Kimber.
  Leiburile kuulub umbes veerand Eesti pagaritoodete turust. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 184 miljonit krooni ja puhaskasum 8,3 miljonit krooni. Sellel aastal Leiburi toodangumahu ja kasumi prognoos ei muutu.
  Cultor on olnud Leiburi suuromanik alates 1993. aastast, viimase nelja aasta jooksul on Soome kontsern investeerinud Leiburisse umbes 70 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.