• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leibur saab uue suuromaniku

  Küsimusele, kas Cultori pagaritööstuste ostjaks võib osutuda Leiburi teine omanik, Rootsi suurim pagaritööstus Cerealia, vastas Promann, et ostja pole praegu veel teada. Vaasa pagaritööstusele kuulub 75 protsenti Leiburi aktsiatest. Promanni sõnul müüb Cultor pagaritööstused tervikuna ja korraga.
  Cultori tootmistegevuse põhisuund on toiduainetööstuses kasutatavate lisaainete ning looma- ja kalasööda tootmine. Kuna pagaritööstuse toodang jääb Cultori peamisest tegevusalast suhteliselt kaugeks, otsustas Soome kontsern keskenduda ainult oma põhitegevusele, rääkis Promann.
  Eelmisel aastal moodustas pagaritööstus Cultori kontserni kogukäibest 14 protsenti, samal ajal kui pagaritööstuses töötas pool kontserni töötajaskonnast.
  Promanni sõnul ei muutu Leiburi tegevuses seoses omanike vahetusega midagi, sest uus omanik on kindlasti mõni pagaritööstusega seotud rahvusvaheline firma. «Omandisuhte muutumine ei too kaasa ka suuri struktuurimuudatusi, mis inimeste koondamist põhjustaks,» lisas ta.
  Leivaliidu presidendi Arnold Kimberi sõnul ei tähenda muutus Leiburi omanikeringis ka teistele leivatööstustele midagi. «Leibur on nagunii teistest tööstustest kaasaegsem ja turuosa pole neil võimalik lõpmatuseni suurendada,» lausus Kimber.
  Leiburile kuulub umbes veerand Eesti pagaritoodete turust. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 184 miljonit krooni ja puhaskasum 8,3 miljonit krooni. Sellel aastal Leiburi toodangumahu ja kasumi prognoos ei muutu.
  Cultor on olnud Leiburi suuromanik alates 1993. aastast, viimase nelja aasta jooksul on Soome kontsern investeerinud Leiburisse umbes 70 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.