Kaubikumüük jõudis neljakohalise arvuni

12. juuni 1998, 00:00

Kaubikute müük jõudis viie kuuga neljakohalise arvuni. Mai lõpu seisuga on Eestimaa automüüjad müünud 1001 väikeveokit, väikeseid, sõiduautode baasil ehitatud kaubikuid (nn pirukaid) on nende seas pisut üle poole -- 510.

Populaarseimaks kaubikuks on selle aasta esimese viie kuuga tõusnud Volkswagen Caddy, mida on müüdud juba 128. Ford suutis aasta alguses oma mudelitega sammu pidada, kuid mais nulli peale jäämine viis Volkswageni ette.

Suurte kaubikute konkurentsis on edukamad olnud Mercedes-Benz (Sprinter ja Vito), juba aastaid populaarne Ford on Transitiga teine ja Peugeot oma Boxeriga kolmas.

Arvestades kaubikutele juurde ka veoautod, tõuseb tarbesõidukite kogumüük 1367 autoni.

Nagu sõiduautode müügiski on toimunud märgatav kasv -- mullu samaks ajaks oli vastav arv alles 779.

Tarbesõidukite müük hiilgab erinevalt sõiduautode müügist, kus müüginumbrid kuu kuu järel kasvavad, stabiilsusega -- vaid veebruar oli muudest kuudest erinev (siis müüdi 204 autot), jaanuaris müüdi aga 276, märtsis 296, aprillis 294 ja nüüd rekordilised 297 autot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing