• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased müüvad Läti aktsiaid

  Läti liikus taas kiiresti allapoole ning RICI indeks lõpetas päeva 2,55% võrra eelmisest madalamal. Peamisteks müüjateks olid Eesti pangad, kes eeldavad suuremat langust sel nädalal. Maaklerite sõnul müüdi kõiki positsioone, mis meie kaasmaalastel on. Eestlased, kes on regiooni aktiivseimad investorid üritavad koduseid kaotusi korvata, sest kodus ei prognoosita samuti midagi head. Balta langes 40 santiimi 3,00 latini, päev varem oli see 20 santiimi tõusnud. Hoiupank, kes teatas 10% Balta omamisest, ja Eesti fondid soovivad ilmselt nüüd kindlustusfirma aktsiatest lahti saada.
  Vilniuse börs liikus, nagu viimasel ajal kohane, kerge langusega. Põhinimekirja indeks langes päeva lõpuks 812,98 punktini -- kõigi aegade madalaima tasemeni (799 punkti) jäi veel alla kahe protsendi. Langust vedas Hermise pank, mis langes taas üle mitme kuu alla 160 liti, 159,21 litini. Maaklerid usuvad, et pangasektor on oma põhja saavutanud ja järgmistel nädalatel võib hinnatase stabiliseeruda. Kogu turu prognoos nii optimistlik ei ole -- usutakse, et vaikne vindumine jääb kestma ka sel nädalal. Tähelepanu keskmes olid see-eest teise e?eloni aktsiad. Õlletehas Sviturise käive oli 421 000 litti ning aktsia tõusis 59,81 litilt 60,01-le. Kauplejate sõnul ostis üks maaklerfirma aktsiaid üles ettevõtte töötajatelt eesmärgiga need hiljem tuumikinvestorile edasi müüa.
  Venemaa finantsturud olid reedel pühade tõttu suletud.
  Aasia kriis, mis on ähvardamas kogu maailma majandust, viis langusele kogu Ühendriikide aktsiaturu. Dow kukkus 1,78 protsendi võrra 8811,77 punktini, Nasdaqi langus oli 1,3 protsenti. Langemas on ka kulla, nafta ja teiste toorainete hinnad ning õhus on tunda depressiooni lõhna. Languse eesotsas olidki nafta- ja kullafirmad, vähesed tõusjad seevastu internetiteenuse pakkujad, nagu näiteks Amazon.com Inc, mis tõusis nädalaga 25%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Eesti tõmbas Euroopa maksureformile pidurit
Eesti jättis praeguse ettevõtte tulumaksusüsteemi säilitamise nimel kinnitamata Euroopa Liidu algatuse muuta äriühingu maksueeskirju. Koos Eestiga oli reformi vastu ka Ungari.
Eesti jättis praeguse ettevõtte tulumaksusüsteemi säilitamise nimel kinnitamata Euroopa Liidu algatuse muuta äriühingu maksueeskirju. Koos Eestiga oli reformi vastu ka Ungari.