14. juuni 1998 kell 22:00

Kultuuritöötajad saavad soodsamalt kindlustust

ASi Eesti Kindlustus juhatuse esimehe Ivar Virkuse sõnul on kindlustusselts saanud TALO liikmete näol juurde 50 000 potentsiaalset klienti.

Kultuuritöötajate ametiliitude esimees Linnar Kaldmaa ütles, et TALO soovib välja arendada uusi kindlustusliike kunstnikele, muusikutele ja näitlejatele. «Näitleja või laulja saaks kindlustuse hääle kaotuse puhul, puhkpillimängija saab näiteks hambad kindlustada,» ütles Kaldmaa.

Ansambli Compromise Blues liige, trompetimängija Jaak Vasar arvas, et kui talle sellist kindlustust pakutakse, võtaks ta selle kindlasti vastu. «Eks ma varem olen ka seda küsinud, aga pole pakutud,» sõnas ta.

Ivar Virkuse sõnul on eespool esitatud kindlustusliik mõeldav, kuid kindlasti kallim kui tavaline kindlustusteenus. «Võime selle vahendada mõnda lääne kindlustuskompaniisse, kui on ainult üks-kaks soovijat,» lisas Virkus.

Estonia teatri arendusdirektor Toomas Türnpuu ütles, et kogu teatrikollektiiv on kindlustatud Eesti Kindlustuses alates eelmise aasta jõuludest. Tema sõnul on Estonia teatri kollektiivil õnnetusjuhtumi kindlustuse poliisid.

Estonia teatri ooperisolistid ja balletiartistid on kindlustatud kuni 50 000 krooni peale, teatri muud töötajad kuni 25 000 krooni peale.

Türnpuu sõnul on õnnetusjuhtumi kindlustust ka paaril korral vaja läinud. Ta rääkis, et äsja kukkus ooperilaulja Mare Jõgeva Tallinnas Raekoja platsil kontserti andes ja selle eest makstakse ilmselt väike kahjusumma välja.

Hetkel kuum