Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norra meediakontsern sai Sõnumilehes enamusosaluse

  Enne aktsiate müüki kuulus ASile Krenno Sõnumilehes enamusosalus, nüüd on tal 10% Sõnumilehe aktsiatest. 11% oli varem ja ka praegu ASi Postimees käes.
  ASi Krenno juhatuse esimehe Mai Kaarepere sõnul oli aktsiate müük ASile Krenno tulus, kuid aktsiate eest saadud summat ei nõustunud ta nimetama. «Eesmärk polnud mitte tulusus, vaid Sõnumilehe areng,» täpsustas ta. «Tegime tehingu Sõnumilehe säilitamise huvides.»
  Sõnumilehe aktsiakapital on 9 miljonit krooni, eelmise aasta käive oli 35 miljonit krooni ning leht lõpetas aasta kahjumiga.
  Kaarepere sõnul vajab Sõnumilehe sisu väljastpoolt tulevat professionaalset oskusteavet ja investeeringuid, mida suudab pakkuda ainult Schibstedi-taoline võimekas meediakontsern. Ta lisas, et ränk oleks ennustada, kas Sõnumileht muutub sisult kollasemaks, kuid pikemas perspektiivis muutub ta sisu kergemaks.
  Varem plaanis Norra meediakontsern Schibsted omandada Sõnumilehest aktsiaemissiooni kaudu 40% aktsiatest, emissioonist laekunud raha oleks läinud Sõnumilehele. Sõnumilehe peatoimetaja Mart Luik ütles, et sõidab neljapäeval Oslosse Schibstedi poolt lehe arengusse tehtavate investeeringute suhtes läbi rääkima.
  Luige sõnul ei tähenda Schibstedi enamusosalus seda, et Sõnumileht läheb kaasa Päevalehe ja Postimehe tellijate värbamise kampaaniaga. «Siis tekiks eriti absurdne olukord, et kõik maksavad peale ja ei muutuks mitte midagi,» märkis ta.
  Schibsted on Põhjamaade suurimaid meediakontserne, mille mullune käive on BNSi andmetel 10 miljardit krooni ja kasum 936 miljonit krooni. Talle kuuluvad Norra suurimad ajalehed Verdens Gang ja Aftenposten, Rootsi ja Skandinaavia suurim ajaleht Aftonbladet, mitu telekanalit ja filmi- ja videofirmad.
  Eestis omab Schibsted kolmandikku Postimehe kontsernist ja on osanik telekanalis Kanal 2.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.