Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autokütuse hinnale odav toornafta ei mõju

  ASi NB juhatuse esimees Aleksander Kannus ütles, et Eestis tegutsevad kütuse jaemüügifirmad jälgivad kõigepealt seda, kas Eesti Statoil langetab või tõstab hindu. «Kui Statoil laseb hinna alla, teevad seda ka teised,» kinnitas ta.
  Jaemüügihinnad peaksid olema Eestis juba ammu tunduvalt kõrgemad, väitis Kannus. «Praegu tegelevad kütusemüüjad lollusega ja üritatakse kasumi arvel hinda võimalikult madalal hoida, et säilitada turuosa,» rääkis ta.
  Kütusefirma juhi sõnul on toornafta hinna muutus maailmaturul teisel tasemel mäng, millele ei tohiks kohalikud jaemüüjad reageerida. «Maailmaturu hindade muutus annab vaid ajendi, et siin hinnaga mängida,» väitis Kannus.
  ASi Eesti Statoil juhatuse esimees Epp Kiviaed rääkis, et kütuse jaemüügihinda mõjutavad nii nafta hind maailmaturul kui USA dollari kurss krooni suhtes. «Kuigi nafta hind maailmaturul on tuntavalt langenud, on dollari kurss teinud oma tõusuga tasa hinnalanguse,» lausus Kiviaed. «Nende faktide järgi ei muutu kütuse jaehind.»
  ASi Alexela tanklate projekti juht Aivar Räim märkis samuti, et USA dollari kurss on sedavõrd tõusnud, et nafta madal maailmaturu hind ei tohiks Eesti jaemüügiturul hindu kõigutada.
  Räim ütles, et Neste kütuseterminaalides, kust enamik Eesti kütusefirmasid autokütust ostab, pole praegu hinnalangust näha. «Pigem on seal näha kütuse hinna tõusu,» väitis Räim.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.