Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Torm purustab elektriliine

  Esmaspäevaõhtuse tormi kahju hindas Lõuna Elektrivõrkude direktor Avo Beek vähemalt miljoni krooni suuruseks. Beegi andmeil oli eile hommikul rivist väljas enam kui iga kümnes Lõuna Elektrivõrkude trafopiirkonnast.
  Beek, kes on töötanud elektrivõrkudes 35 aastat, ütles, et nii suuri kahjustusi kogeb ta esimest korda. «Kõige vähem said tormituulest räsida Tartu ja Kilingi-Nõmme kant,» lisas ta.
  Beegi sõnul on elektrivõrgule eraldatud kuu aja hooldussummaks ligi seitse miljonit krooni. «Usun, et suudame selle rahaga tormikahjustused likvideerida,» rääkis Beek. «Eesti Energialt taotleme juurde palgafondi, sest inimesed on öösiti teinud ületunde.»
  Esmaspäeva õhtul kella kuue paiku katkes ligi seitsmeks tunniks töö Valgjärve raadio- ja televisioonijaamas, mis saab elektritoidet Otepää ja Põlva suunast. Otepää suunas olid õhuliinidele murdunud puud neljas ja Põlva suunas kolmes kohas.
  ASi Eesti Ringhäälingu Saatekeskus juhatuse esimehe Rein Ruudi sõnul oli elektri kadumine Valgjärve telemastist esmakordne kümne aasta jooksul. Tallinna teletornis on ligi 19 aasta jooksul olnud kaks korda umbes tunniajaseid seisakuid, meenutas Ruudi.
  Ruudi sõnul tähendab saatejaama seiskumine saamatajäänud tulu. «See ulatub kümnetesse tuhandetesse kroonidesse,» tegi Ruudi kiirkalkulatsiooni. «Eesti Energialt ei saa me omakorda midagi nõuda, sest tegu on loodusõnnetusega.»
  Lõuna-Eesti neli maakonda -- Tartumaa, Võrumaa, Põlvamaa ja Valgamaa -- ei näinud esmaspäeva õhtul ühtki neljast kodumaisest telekanalist. Elektrikatkestuse tõttu Valgjärvel olid tummad ka neli Eesti Raadio saatjat ja kolm saatjat, mis edastavad Raadio Elmarit.
  «Meie kommertskunded võivad nüüd välja arvutada hirmsaid summasid, sest lõuna-eestlasele jäi reklaam näitamata,» lausus Ruudi. Ta lisas, et elektrienergia puudumine neist mitte oleneval põhjusel vabastab nad siiski sanktsioonidest.
  TV 1 avalike suhete juht Margit Mikk-Sokk ütles, et nemad ei kavatse küll kellelegi pretensioone esitada. «Reklaamitellijatega peame reklaami taaskordamise suhtes läbirääkimisi,» lisas ta.
  Kanal 2 direktori Ilmar Taska sõnul on nad teinud ringhäälingu saatekeskusele kirjaliku järelepärimise. «Reklaami tellijatele teatame katkestusest ja lubame teisel ajal kompenseerida,» rääkis Taska.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.