18. juuni 1998 kell 22:00

Elektrijaamade äriplaan lähinädalail agentuuris

Paar nädalat tagasi sõlmitud valitsuse ja Eesti Panga täiendavas majanduspoliitilises memorandumis on kirjas, et valitsus kavatseb müüa 49% Narva elektrijaamadest strateegilisele investorile ja vastav äriplaan esitatakse erastamisagentuurile selle kuu lõpus.

Peaministri majandusnõunik Heido Vitsur ütles, et USA energeetikafirma NRG Energy on oma äriplaani juba teinud ja see on ekspertiisis. «Kindlat sammu ühes või teises suunas ei saa enne astuda, kui on ekspertiisid käes ja on langetatud poliitiline otsus,» lausus ta.

NRG Energy äriplaani lõplik ekspertiis valmib Vitsuri sõnul augustis.

NRG Energy Eesti esinduse juhataja Hillar Lauri on varem öelnud samuti, et ta loodab kuulda eksperthinnangut koostatud äriplaani kohta jaanipäeval, et siis kiiresti erastamise juurde asuda.

Küsimusele, kas Eesti valitsuse ja keskpanga majanduspoliitilise programmi tekst on kirjutatud eeldusega, et NRG Energy äriplaan kiidetakse ekspertide poolt heaks, vastas Vitsur, et memorandumi tekst pole otseselt seotud NRGga.

«Põhimõte on selles, et isegi kui NRG-le ära öeldakse, ei loobu valitsus elektrijaamade erastamisest ja erakapitali kaasamisest,» lisas Vitsur.

Valitsuse ja Eesti Panga täiendava majanduspoliitilise programmi kohaselt moodustatakse suve jooksul Narva elektrijaamade ja Tallinna elektrijaama (ASi Iru Elektrijaam) baasil ASi Eesti Energia tütarettevõtted. Vitsur ütles, et see memorandumi punkt on osa valitsuse heakskiidetud Eesti Energia ümberkorraldamise ja erastamise kavast.

Hetkel kuum