• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektrijaamade äriplaan lähinädalail agentuuris

  Paar nädalat tagasi sõlmitud valitsuse ja Eesti Panga täiendavas majanduspoliitilises memorandumis on kirjas, et valitsus kavatseb müüa 49% Narva elektrijaamadest strateegilisele investorile ja vastav äriplaan esitatakse erastamisagentuurile selle kuu lõpus.
  Peaministri majandusnõunik Heido Vitsur ütles, et USA energeetikafirma NRG Energy on oma äriplaani juba teinud ja see on ekspertiisis. «Kindlat sammu ühes või teises suunas ei saa enne astuda, kui on ekspertiisid käes ja on langetatud poliitiline otsus,» lausus ta.
  NRG Energy äriplaani lõplik ekspertiis valmib Vitsuri sõnul augustis.
  NRG Energy Eesti esinduse juhataja Hillar Lauri on varem öelnud samuti, et ta loodab kuulda eksperthinnangut koostatud äriplaani kohta jaanipäeval, et siis kiiresti erastamise juurde asuda.
  Küsimusele, kas Eesti valitsuse ja keskpanga majanduspoliitilise programmi tekst on kirjutatud eeldusega, et NRG Energy äriplaan kiidetakse ekspertide poolt heaks, vastas Vitsur, et memorandumi tekst pole otseselt seotud NRGga.
  «Põhimõte on selles, et isegi kui NRG-le ära öeldakse, ei loobu valitsus elektrijaamade erastamisest ja erakapitali kaasamisest,» lisas Vitsur.
  Valitsuse ja Eesti Panga täiendava majanduspoliitilise programmi kohaselt moodustatakse suve jooksul Narva elektrijaamade ja Tallinna elektrijaama (ASi Iru Elektrijaam) baasil ASi Eesti Energia tütarettevõtted. Vitsur ütles, et see memorandumi punkt on osa valitsuse heakskiidetud Eesti Energia ümberkorraldamise ja erastamise kavast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Argo Rosin: tõsiroheline pööre vajab rohkem insenere
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Viis Euroopa suurpanka said valuutakauplemise kartelli eest kopsaka trahvi
Euroopa Komisjon on trahvinud viit suurpanka illegaalses valuutakauplemise kartellis osalemise eest, kirjutab CNBC.
Euroopa Komisjon on trahvinud viit suurpanka illegaalses valuutakauplemise kartellis osalemise eest, kirjutab CNBC.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.