Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kuldne Draakon uinutab hea toiduga
Hinnaskaala
- eelroad 25--225 kr
- põhiroad 45--225 kr
- magustoidud 35--50 kr
- alkoholivabad joogid alates 10 kr
- alkohoolsed joogid alates 35 kr
Tallinna Hiina restoranidest on hiina köögikunsti austava notari Tiit Sepa hinnangul hetkel parima hinna ja kvaliteedi suhtega Pikal tänaval endise Undegroundi klubi ruumides tegutsev Golden Dragon.
Tõsi, suvepalavusega muutub keldriruumide kliima pisut ebamugavalt subtroopiliseks, kuid hiina rahvamuusika saatel hõrke roogi nautides ei pane seda tähele. Siit pole mõtet otsida suurt luksust. Samas on kõik puhas ja väljapeetud, dekoratiivdetailidega pole liialdatud.
Kenasti kujundatud menüü on mahukaim meil seni nähtuist, joogikaart on veini tundva notari jaoks veidi kahvatu, peale selle pole restoranil pakkuda päris kõike, mis veinikaardil kirjas seisab. Ka ei õnnestu meil maitsta ühtegi hiina alkohoolset jooki. Roheline ja jasmiinitee on aga täiesti olemas (kann 15 kr).
Eelroogi saab valida 13 hulgast. Tiit Sepa tähelepanu võidavad Trummipulgad kanast (60 kr). Mina võtan Golden Dragoni nimelise supi (50 kr). Põhiroa leidmine nõuab aega, sest 10 taimetoitu, 11 mereandidest rooga, 3 munarooga, 7 sealiha-, 10 kanaliha- ja 6 lambaliharooga ning 7 loomalihavarianti ajavad pea segi. Ja nende juurde võib valida lisandi koguni 14 riisi- või nuudlivariandi hulgast!
Kuna toidud serveeritakse, nagu ikka hiina söögikohtades, eraldi nõudes, otsustame ühiselt proovida kana Pekingi stiilis (105 kr) ja lambaliha teravas küüslaugukastmes (130 kr). Kõrvale palume portsu tavalist riisi (tasuta) ja praetud riisi krevettidega (55 kr). Janu otsustame kustutada Vichy vee (15 kr) ja prantsuse päritolu majaveiniga (pokaal 35 kr), kuid viimane pole just kõige õnnestunum.
Road tuuakse lauale kiiresti ja laitmatult serveerituna. Kanakoivad trummipulkadena on tulipunased ja mõõdukalt vürtsised. Kõrvale pakutav magus-hapu kaste on imehea. Supp on väga toitev ja tummine, põhirooga poleks enam vajagi.
Põhiroogadest suudab juba üksnes nägemisest keele alla viia hõrgult serveeritud kana Pekingi stiilis: kaks põnevalt paneeritud kanafileed on üle valatud sametpehme punase kastmega. Ka lambalihalõigud tõotavad olla pehmed ja läbiküpsenud. Laud on rikkalik. Juba esimeste suutäitega saab selgeks, et me pole maitseennustuses eksinud. Tiit Sepp on veendunud, et need, kes tulevikus samade roogade kasuks otsustavad, saavad meeldivate maitseelamuste osaliseks.
Desserdivalik ennustab head maiasmokale: datli- või banaanipannkook (40--50 kr), pähklid karamellis jäätisega (45 kr). Meie valime traditsioonilise praetud banaani vaniljejäätisega (40 kr) ega kahetse.
Muide, kui teile arve esitatakse, ärge pidage paljuks seda hoolega silmitseda. Meie arvel küll kõik numbrid esialgu ei klappinud.