• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa otsib koostööd Eesti maksuametiga

  Mai lõpus kohtusid Kaliningradis Venemaa maksupolitsei ja Balti riikide maksuametnikud. Maksuameti järelevalveosakonna juhataja Enriko Aava sõnul oli kohtumise idee arendada riikide vahel koostööd organiseeritud kuritegevuse ja maksupettuste vastu.
  «See on kasulik ka Eestile, sest väga paljudel juhtudel on meie kuritegelikul maailmal seos Venemaaga,» sõnas Aav.
  Venemaal on Aava kinnitusel praegu aktuaalsed käibemaksupettused. «Nad toonitasid pidevalt, et väga palju toimub just Balti riikidesse fiktiivset eksporti,» lisas ta.
  Seni on koostöö Venemaaga Eesti maksuametil peaaegu olematu, tunnistas Aav. Maksuamet on saanud oma päringutele vastuseid ainult üksikutel juhtudel, näiteks käibemaksupettuste kohta, lausus ta.
  «Sageli ei saa niisugust informatsiooni juriidiliselt õigeks pidada, sest see on tulnud mitteametlike kontaktide kaudu,» lisas Eesti maksuameti maksude osakonna juhataja Aule Kindsigo.
  Kuni lepped eri riikide ametkondade vahel puuduvad, ei saa Kindsigo sõnul küsida andmeid ka Venemaal tulu saanud Eestis elavate isikute kohta.
  Enriko Aava sõnul ei saa koostöölepingu sõlmimisest Venemaa maksuametiga enne rääkida, kui on sõlmitud topeltmaksustamise vältimise leping riikide vahel.
  «Venemaa maksupolitsei ütles, et nad hakkavad omalt poolt taotlema, et seda protsessi kiirendataks,» ütles Aav.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.