• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ESS haarab võimu turvaturul

  Kauplemine Tallinna börsil algas eile närvilises meeleolus ja korrektsiooni ootuses, kuid aktsiate hindade tõus jätkus. ÄP indeks kerkis avamisjärgses kauplemises päeva kõrgeima 449,16 punktini. Oodatud kasumivõtmine saabus alles mõned minutid enne börsi sulgemist, mil ÄP indeks kukkus järsult ligi protsendi. Päeva kokkuvõttes jäi indeks siiski napi 0,22%ga plussi, lõpetades 441,69 punktil.
  Päeva tähelepanuväärseima uudise eest hoolitses eile ESS, kes teatas õhtul 66% Valvekoondise erastanud EVK Grupi aktsiate ostust. Tehinguga saab ESS oma kontrolli alla ca 50% Eesti turvaturust ja see peaks märgatavalt suurendama ka ESSi aktsia atraktiivsust Tallinna börsil. Eile aktsiaga ühtegi tehingut ei toimunud ja aktsia hind jäi 86 kr tasemele püsima.
  Suhteliselt elava kauplemisega paistis eile ainsana silma Hansapanga aktsia, mis oma 20,8 mln kroonise käibega andis koguni 2/3 börsisüsteemi tagasihoidlikust 30,6 mln kroonisest kogukäibest. Aktsia hind langes 0,76%, 65,5 kroonile. Suurima tõusu tegi eile Eesti Näituste aktsia, kerkides 120 000kroonise käibe juures 9,1%, 21,0 kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".