ESS haarab võimu turvaturul

26. juuni 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil algas eile närvilises meeleolus ja korrektsiooni ootuses, kuid aktsiate hindade tõus jätkus. ÄP indeks kerkis avamisjärgses kauplemises päeva kõrgeima 449,16 punktini. Oodatud kasumivõtmine saabus alles mõned minutid enne börsi sulgemist, mil ÄP indeks kukkus järsult ligi protsendi. Päeva kokkuvõttes jäi indeks siiski napi 0,22%ga plussi, lõpetades 441,69 punktil.

Päeva tähelepanuväärseima uudise eest hoolitses eile ESS, kes teatas õhtul 66% Valvekoondise erastanud EVK Grupi aktsiate ostust. Tehinguga saab ESS oma kontrolli alla ca 50% Eesti turvaturust ja see peaks märgatavalt suurendama ka ESSi aktsia atraktiivsust Tallinna börsil. Eile aktsiaga ühtegi tehingut ei toimunud ja aktsia hind jäi 86 kr tasemele püsima.

Suhteliselt elava kauplemisega paistis eile ainsana silma Hansapanga aktsia, mis oma 20,8 mln kroonise käibega andis koguni 2/3 börsisüsteemi tagasihoidlikust 30,6 mln kroonisest kogukäibest. Aktsia hind langes 0,76%, 65,5 kroonile. Suurima tõusu tegi eile Eesti Näituste aktsia, kerkides 120 000kroonise käibe juures 9,1%, 21,0 kroonile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing