• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Felicia lastehaigused põeti enne sündi

  ?koda Felicia turuletulek 1994. aastal kujutas endast küll uue mudeli esmaesitlust, kuid tegelikult oli uue auto tehnika veel võrdlemisi sarnane viimase perioodi Favoridi omale. 1988. aastal tootmisse läinud Favorit tegi olulisemad muudatused läbi 1992. aastal pärast seda, kui ?koda osanikuks oli tulnud Volkswagen.
  1994. aastaks, mil Favorit Feliciale oma koha loovutas, oli kuue aasta tagusest mudelist alles vaid kere, sillad ja nimi. Felicia tulekuga muutusid ka need, senikasutatud Prantsuse teras asendus Austria terasega.
  Kuna Felicia kasvas välja Favoridist, põdes auto suure osa oma lastehaigustest läbi juba enne oma sündi, kandes veel oma eelkäija nime. Näiteks elektrisüsteemi rikked -- kõrbevad klemmid, läbi põlevad kojameeste mootorid, kehvad lülitid -- olid need, mis Favoridi omanikke T?ehhi autot needma sundisid. «Tehas saatis neid juppe kastidega tagasi,» meenutab Eesti Helkama Auto direktor Ants Allik.
  Alliku kinnitusel pole ei tehniliselt ega ka kvaliteedi osas erilist vahet, kas tegu 1995. või 1997. aasta Feliciaga. Esimesed olulised muudatused tegi Felicia läbi alles tänavu, mil muutus mõnevõrra ka auto välimus.
  Siiski tunnistab Allik, et nii nagu pole maailmas ühtegi vigadeta autot, ei saa ta seda loomulikult ka Felicia kohta öelda. Allikule meenub üks ebaõnnestunud 10 autost koosnenud partii 1994. aasta lõpus, kui peaaegu kõigil autodel järgemööda poolteljed purunesid.
  Kui poole aasta pärast taas üks auto sama hädaga teenindusse veeretati, kahtlustasid mehed kohe, et tegu on viimase autoga sellest õnnetust partiist, ja nii see oligi. «Ilmselt tegi firma, kes need detailid alltöövõtu korras valmistas, mingi defekti,» arvab Allik. Rohkem pole Feliciatega tema mäletamist mööda suuremaid apse olnud, ei enne ega pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.