Leedu Telekomas müüdi 7,4 mld eest

26. juuni 1998, 00:00

Leedu valitsus otsustas müüa 60protsendilise osaluse riigi telekommunikatsioonimonopolis 7,4 miljardi Eesti krooni eest konsortsiumile Amber Teleholding, mis koosneb Rootsi riiklikust Teliast ja Soome riiklikust Sonerast. Leedu ise oli hinnanud Telekomase 60protsendilise osaluse 8,7 miljardile kroonile.

Peale ostuhinna lubas Soome-Rootsi konsortsium investeerida Telekomasesse kahe aasta jooksul 3,2 miljardit krooni. Juhul kui Telekomas teenib järgmise kolme aasta jooksul prognoositud kasumit, võib riik saada veel 1,3 miljardit krooni -- 580 miljonit krooni dividendidena ja 720 miljonit kasumina. Tehing vormistatakse järgneva kahe nädala jooksul. Leedu valitsust on müügiotsuse tegemisel nõustanud konsortsium ?veitsi panga UBS juhtimisel.

Erastamisele lähedal seisvate allikate andmeil oli kaotajaks jäänud Taani Tele Danmarki pakkumus veidi alla 7,25 miljardi krooni.

Telekomase erastamine on Leedus suurim pärast taasiseseisvumist 1991. aastal ning esimene suurerastamine 1996. a võimule tulnud parempoolsele valitsusele, kes lubas erastamist oluliselt kiirendada. Valitsus on lubanud osa Telekomase erastamistuludest kasutada leedulaste rublahoiuste kompenseerimiseks. REUTERS-ETA-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing