28. juuni 1998 kell 22:00

Kasumivõtmine viis langusele

Aktsiate hinnad Tallinna börsil hakkasid reedel kauplemisvaesel turul kiirelt kukkuma, kui kasumivõtjad saavutasid turul ülekaalu. Müügisurve sai tegelikult alguse juba neljapäeva õhtul ja kestis seejärel kogu reedese päeva. ÄP indeks kukkus päevaga 6,4%, lõpetades börsi sulgemisel 413,41 punkti tasemel.

Börsi ja vabaturu päevakäive jäi iseloomulikult viimastele päevadele tagasihoidlikuks, olles 32,97 mln kr. Taas andis ligi poole (44%) päevakäibest Hansapanga aktsia. 14,6 mln kroonise käibe juures kukkus turuliidri hind 11,8%, 57,75 krooni tasemele.

Nõrkus valitses kogu pangasektoris, kus kõige väiksema kukkumise tegi Ühispanga aktsia (-3,07%). Suure, 10,5protsendise kukkumise tegi reedel ka tööstussektori liider Norma. Norma aktsia probleemid tulenevad eeskätt Venemaa aktsiaturul toimuvast (kukkus reedel 5%) ja AvtoVAZi probleemidest.

Uue nädala prognoosides olid analüütikud küllalt ettevaatlikud, lootes et turg jääb liikuma praeguse hinnataseme ümber. Küllalt määravaks edasise suhtes saab ka valitsuse võlakirjade küsimus.

Hetkel kuum