Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas on firmas organiseeritud suhtlemine klientidega?

  Kui klient tuleb meie firmasse, siis kõigepealt satub ta müügisekretäri juurde. Temalt saab ka lihtsamat informatsiooni selle kohta, mida me pakume, samuti on müügisekretäri juures võimalik arveid vormistada.
  Kui klient soovib mõne tooteliigi kohta täpsemat informatsiooni, siis suunab müügisekretär ta edasi inimese juurde, kes selle ala eest vastutab. Meil on spetsiaalne müügiruum, kus eraldi laudade taga istuvad müügijuhid.
  Klientidega suhtlemine on aastatega edasi arenenud. Esimestel aastatel tegelesid kõik kõigega. Praegu teavad kindla toote müüjad küll üldjoontes ka teiste toodete omadusi, kuid nad ei tea neist sügavuti.
  Arengu on tinginud turg, muidu ei jõuaks klientide vajadusi nii rahuldada, nagu oleks tarvis.
  Kõigepealt kohtub klient infosekretäriga, kelle poole ta saab pöörduda oma esialgsete küsimustega.
  Vastavalt olukorrale suunab infosekretär kliendi kas osakondadesse või kutsub vastuvõttu osakonnajuhataja.
  Vestlema on võimalik minna kas külalisteruumi või juhul, kui kliendil on huvi mõne osakonna vastu, siis võtab osakonnajuhataja ta personaalselt oma ruumis vastu.
  Klientidega suhtlevad inimesed on saanud ka vastavat koolitust.
  Üldjul on osakonnajuhatajatel teada, kes neile külla tuleb. Ette teatamata saabumisel võib sageli juhtuda, et vajalikku inimest pole majas.
  Seni täitsid infosekretäri funktsiooni valvurid, kellel olid samuti olemas piisavad oskused klientidega suhtlemiseks.
  Kuna meie toode on müügi seisukohalt raske ja spetsiifiline (monteeritavad puitkonstruktsioonid), siis tavaliselt eelneb põhjalikumale vestlusele firmas sissejuhatav kõnelus telefoni teel. Telefonivestlusel anname taustinformatsiooni, üldist hinnainfot. Kliendipoolse huvi korral saadame materjale välja posti teel. Kohtumise lepime telefoni teel kokku kellaajaliselt.
  Kui klient tuleb meie juurde, siis ta reeglina juba teab, mille jaoks ta Matekisse tuleb. Omalt poolt valmistame selleks ajaks ette vajalikud materjalid ja pakkumised. Tänavalt juhuslikult sisseastunud klientidega jõuame kaubale väga harva.
  Läbirääkimisteks on meil eraldi nõupidamiste ruum, kus on võimalik rahulikus keskkonnas aru pidada. Samas on ka näidismaterjalid: tootemudelid, fotod jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.