• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enn Rohula firma pankrotis

  Pankrotiavalduse Inreko Laeva suhtes esitas Tallinna maksuamet, kelle nõue koos intressidega ulatub üle 54 miljoni krooni, 20. aprillil.
  Üheksa päeva pärast pankrotiavalduse esitamist on äriregistrisse tehtud kanne, mille kohaselt muudeti Inreko Laeva ASi ärinimi, tagurpidi lugedes Aveal Okerni ASiks. Inreko Laeva endine peadirektor ja suuraktsionär on Enn Rohula.
  «Võlgniku esindaja tunnistas kohtus oma maksejõuetust,» rääkis pankrotihaldur Arno Mägi. Tema sõnul on Aveal Okerni vastu nõudeid umbes 132 miljoni krooni ulatuses ja varasid mõnesaja tuhande krooni väärtuses.
  «Kui rahakott on tühi, siis ei ole võimalik oma maksejõulisust tõestada,» kommenteeris Aveal Okerni esindaja, Inreko kontsernist välja kasvanud, tiiburlaevadega tegeleva Lindaliini ASi jurist Alar Mikenberg.
  Mikenbergi sõnul on riik maksuvõlgade tasumisel teinud liiga suured panused viivistele, intressidele ja trahvidele. «Maksumaksja kägistatakse sellega ära,» seletas Mikenberg.
  Mikenbergi andmeil on Inreko Laeva AS maksnud aastate jooksul ainuüksi viiviseid ja trahve põhivõlaga enam-vähem võrdses ulatuses. Aveal Okerni põhivõlg on üle 24 miljoni krooni.
  Tallinna linna maksuameti direktor Triinu Rohtla ütles, et nad kaalusid Inreko Laeva suhtes pankrotimenetluse algatamist juba eelmisel suvel, kui ettevõtet kontrollis maksuameti brigaad.
  «Leidsime, et neid ei olnud veel mõtet pankrotti lasta,» rääkis Rohtla. «Meile oleks olnud parem, kui Inreko Laeva AS oleks jäänud maksumaksjana alles, sest neil olid kõik varad panditud.» Rohtla sõnul oli Inreko Laeva AS suur tööandja. «Näiteks üksikisiku tulumaksu maksid nad ligi miljon krooni kuus,» ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.