• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millised on Forekspanga tuleviku-väljavaated?

  Tulevikuväljavaateid see oluliselt ei mõ-juta, kui üks investeerimisprojekt ära langeb. Pigem ütleks niimoodi, et oleme sellest saanud hindamatuid kogemusi ja tunneme senisest paremini riske sel kõigi kardetud turul.
  Arvestades, et loetud kuudel tõuseme muutuval pangamaastikul selgelt 3. positsioonile, soovime suurematest konkurentidest selgelt eristuda ja luua endale paindliku teenindusega äri- ja privaatpanga nägu. Tegeleme kohaliku turuga hoole ja energiaga, tehes ka firma sees ümberkorraldusi. Kuna Forekspank pole seotud ühegi ühinemisprotsessiga, siis on meil rohkem aega pöörata enam tähelepanu klientidele ja tegelda klienditeeninduse täiendamisega.
  Oleme Eesti Forekspank ja eelkõige orienteeritud koduturule, kuid meie strateegia näeb ette laienemist välisturgudele ja siin on endiselt esimene prioriteet Venemaa.
  Usun, et Forekspank on meile endistviisi tugevaks konkurendiks. Kuigi panga aktsia hind on langenud ja Tallinna linn on teatanud raha hoiustamise lõpetamisest Forekspangas, siis siin on minu meelest tegemist ajutiste raskustega.
  Kõige paremini teab seda Forekspank ise. Kui Forekspank ütleb, et Venemaa turg on tema prioriteet, siis ma ei usu, et ta tahaks oma poliitikat muuta.
  Arvan, et kui ta tahab, siis küllap ta leiab endale Venemaalt mingi muu investeerimisvõimaluse, Venemaal on panku küll. Ehkki Venemaal on praegu segased olud, ei kahtle vist keegi Venemaa arengus pikemas perspektiivis. Usun, et sealt on ka täna mitte oluliselt suuremaid riske võttes võimalik odavalt osta.
  Kui vaadata Eesti pangaturgu üldisemalt, siis 1990 tekkis panku nagu seeni pärast vihma, neid oli vist 38. Praegu on neid 9--10, pärast Hansa- ja Hoiupanga ning Ühis- ja Tallinna Panga ühinemist jääb neid veel vähem -- kaks suurt, Hansapank ja Ühispank, ning paar väikest. Ja Forekspank, seejärel ainus keskmise suurusega pank nende vahel.
  Kui vaadata Rootsi kogemust, siis selline situatsioon võib kesta aastaid. Mis tahes Eesti pangale võib aktiivne tegelemine idaturuga tähendada nii plusse kui miinuseid.
  Svenska Handelsbankenil on väga head suhted Forekspangaga ning jätkab temaga koostööd endistel tingimustel. Rasked ajad pole üksnes panganduses. Mina pööraksin rohkem tähelepanu kindlustus- ja kinnisvaraturule, ma ei imestaks, kui seal tänavu midagi ebameeldivat juhtub.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.