2. juuli 1998 kell 22:00

Uebersee pank suurendab osalust Forekspangas

Forekspanga turundusdirektor Ranno Pajuri ütles, et suurenenud pole mitte ?veitsi panga, vaid tema klientide osalus. Uebersee pangale endale kuulub 3,3% Forekspangast.

Forekspank sõlmis Uebersee pangaga mandaatlepingu panga omakapitali suurendamiseks. Pajuri sõnul loodetakse emissioon läbi viia selle kuu jooksul.

Emissiooni maht ei ole Pajuri sõnul veel kindel. Algselt oli omakapitali suurendamine tingitud Venemaa Pioneer Panga aktsiate kavandatud ostust, mille hind oli varem kokku lepitud ligi 80 mln krooni. «Emissioon toimub praegu väiksemas mahus,» lisas Pajuri.

Forekspanga pikaajaline arengukava näeb ette strateegilise partneri kaasamist. Mandaatlepingu kohaselt leiab Uebersee pank Forekspangale partneri lähema 16 kuu jooksul. Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk ei pea tõenäoliseks, et Uebersee pank saab Forekspangas enamusosaluse.

Hetkel kuum