5. juuli 1998 kell 22:00

Lühiuudised

Leks Kindlustus teatas ASi Eriõli nõuet kommenteerides, et äriühingutega Serlin ja Nongent sõlmitud garantiilepingute järgi on Leksi kindlustusvastutus kahe lepingu peale kokku 1,8 miljonit.

Ülejäänu on kaaskindlustatud Nordikas ja seega on Nordika vastutus sellest 3,2 miljonit krooni, märkis Leksi õigusdirektor Ivo Viires. «Iga kindlustusselts vastutab otse kliendi ees.» BNS

Pangainspektsioon oli Hoiupanga juhtkonna kahtlastest aktsiatehingutest juba tükk aega tagasi teadlik ning asja uuritakse, ütles Kaja Kell Eesti Pangast.

«Raha laenamine oma töötajatele Hoiupanga aktsiate ostuks on ilmne rikkumine,» ütles Kell. «Täpsemaid detaile ei saa praegu avaldada, sest see ei lange kokku seaduses ette nähtud pangasaladuse hoidmise kohustusega.» Ta lisas, et praegu on veel vara spekuleerida teemal, kas Hoiupanga juhtide asjus algatatakse uus kriminaalasi.

Ajaleht Eesti Ekspress kirjutas, et mitmed Hoiupanga direktorid ja poliitikutest suurkliendid on börsi kõrgpunktis võtnud Hoiupangast laenu ja ostnud selle eest panga aktsiaid. Jätkuva börsilanguse tõttu ei suuda nad laene enam tagasi maksta, mis tähendab pangale järjekordset kahjumit. BNS

Hetkel kuum