Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti jätkab liha impordi piiramist

  Kohalik veterinaar- ja toiduinspektsioon on koostanud salajase nimekirja nendest välismaa lihatööstustest, keda Eesti riik tunnustab. Selle tulemusena on kadunud kohalikult turult näiteks Ameerika ja Prantsusmaa päritolu kanahakkliha.
  Eesti ühe suurema lihaimportija, ASi Alven käive on firma kommertsdirektori Igor Igumenovi sõnul vähenenud viiendiku võrra. Ta ütles, et kui aasta tagasi oli võimalik kaubelda 2400 USA lihakombinaadiga, siis nüüd on lubatud tarnida vaid 42 lihatööstuse toodangut.
  «Paljud välispartnerid pole enam Eesti turust huvitatud, sest siin nõutakse juba eurokontrolli läbinud lihale igasuguseid dokumente juurde,» rääkis Igumenov.
  Käesoleva aasta alguses kehtestatud kord, millega Eestisse saab sisse vedada ainult riiklikult tunnustatud välismaa ettevõtete toodangut, on vähendanud ka teiste lihaimportijate käivet kuni veerandi võrra.
  Importijatele tekitab kahju ka USA ja Kanada päritolu lihasaaduste aeganõudev kontroll piiripunktides. «Välismaal teevad veterinaararstid oma tööd väga rangelt, mille taustal on imelik, miks Eestis kahtlustatakse importliha kehva kvaliteeti,» lausus ASi Danexport Eesti esindaja Eha Suija.
  Danexport on kandnud Eesti piiriteenistuse poolt tagasilükatud lihasaadetiste tõttu üle 200 000 krooni kahju, rääkis Suija. Tegemist on kahe kanaliha sisaldanud konteineriga, kust avastati salmonnelloosi. Konteinerid seisnud piiril kinni juba alates jõuludest.
  Suija sõnul ei protesteeri importijad riigi nimekirjade vastu, vaid selle vastu, et nimekirju täpsustatakse väga aeglaselt ja paljud tunnustatud välismaa lihatööstused ei kuulu Eesti veterinaar- ja toiduinspektsiooni nimistusse.
  Inspektsiooni peadirektori Ago Pärteli sõnul täiendatakse nimekirju välismaalt saabuvate andmete alusel ekspordiloa saanud ettevõtete kohta. Keelu alla kuuluv liha on tavaliselt ebakvaliteetne ja odav, ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.