7. juuli 1998 kell 22:00

Ehitusfirmade ühinemise hind paar miljonit

Esmaspäeval teatasid käibe suuruselt Eesti kolmas ja viies ehitusfirma Kogeri & Sumbergi Grupp ja FCM ühinemislepingu sõlmimisest võrdsetel alustel. Uues ehitusettevõttes jaguneb osalus firmade vahel pooleks, kuigi ühendav pool on Kogeri & Sumbergi Grupp.

Kogeri & Sumbergi Grupp emiteerib iga FCMi aktsia kohta 1,24 aktsiat juurde, kokku ligi poolteist miljonit aktsiat nimiväärtusega 10 krooni.

Ettevõtted kavatsevad hakata ühiselt tegutsema kohe pärast aktsionäride üldkoosolekuid augusti alguses.

Koger & Sumbergi juhatuse esimehe Andres Kogeri sõnul pole ettevõtetel plaanis ühinemise käigus töötajaid koondada. «Võib tekkida küll olukord, kui mõnele ametikohale tekib konkurss,» lisas Koger. Samas ütles ta, et selliseid ametikohti võib ühe käe sõrmedel kokku lugeda.

Loodava ehitusfirma nõukogu esimees on Tiit Kuuli FCMist, nõukokku kuuluvad Tarmo Sumberg Kogeri & Sumbergi Grupist, Peep Aaviksoo ASist Norma, Gerd Müller Hansapangast ja Mati Polli ASist Sylvester. Juhatuse moodustavad Andres Koger ja Maret Väljaots Koger & Sumbergist, Kaido Fridolin Koger & Sumberg Ehitusest, Maido Kiviorg ja Olav Moldau FCMist.

Firmade selle aasta kogukäibeks on prognoositud 900 miljonit krooni, millega tõustakse ehitusfirmade hulgas esikohale. Koos loodetakse enda kätte saada kümnendik Eesti ehitusturust.

Ehitusfirma EMV nõukogu esimees Jaan Koort ütles, et olulisem on vaadelda firma käivet ja kasumit koos. «FCMi ning Koger & Sumbergi kasum oli mullu kokku 18 mln krooni, EMV-l 26 mln krooni,» lausus ta.

Koorti hinnangul on lihtne töötada suure käibe ja väikese kasumiga, pakkudes ehituskonkurssidel välja madalat hinda.

Koort pidas võimalikuks kümnendiku ehitusturu minemist Koger & Sumbergi ja FCMi kätte. «Praeguse seisuga on nende turuosa kokku 7--8 protsenti,» lisas ta. EMV turuosa on umbes viis protsenti.

Hetkel kuum