• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti majanduse seis on ilustatud

  Ajalehe väitel püüab Läti ametlik statistika näidata majanduses toimuvat ilusamana, kui see Venemaaga suhete halvenemise tõttu tegelikult on. Statistikavalitsuse 3. juuli bülletäänis on sisemajanduse kogutoodangu (SKT) juurdekasvuks tänavu I kvartalis antud 7,6%, kuid võrreldes 1997. a IV kvartaliga on SKT tegelikult kahanenud 2,7%.
  Eriti märgatav on tootmise langus toiduainetööstuses ja puidutöötlemises, mis on suures osas orienteeritud ekspordile. Metallitööstuse toodang langes tänavu mais aprilliga võrreldes 16%. Raudteevedude maht kahanes I kvartalis 1997. a IV kvartaliga võrreldes 20%, sealhulgas transiit 14,4%.
  Läti kaubandusbilansi defitsiit oli tänavu nelja esimese kuuga 72,4 miljonit latti, kusjuures eksport oli vaid 93,6 miljonit latti.
  Oluliselt on suurenenud maksebilansi defitsiit, mis möödunud aastaks ulatus 257 mln latini (umbes 6 mld krooni) ning kasvas 1996. aastaga võrreldes 66,7%. See summa on võrdne ligi poolega Läti 1997. a riigieelarvest. Maksebilansi päästavad seni välisinvesteeringute juurdevool ja välispankade laenud.
  Läti välisvõlg oli 1998. aasta mai seisuga 230 miljonit latti.
  Läti rahandusministeeriumi andmeil võis tänavu aprillis ja mais märgata majandusaktiivsuse langust, teatab päevaleht Diena. Läti majandusaktiivsuse indeks on aprillis langenud 2,1% ja mais veel 2,3%.
  Läti rahandusministeeriumi majandusliku analüüsi ja fiskaalpoliitika osakonna direktori Inna ?teinbuki sõnul võis majandusaktiivsust mõjutada keerulistest suhetest Venemaaga tingitud ekspordi kasvu pidurdumine.
  Alates 1995. aastast Lätit tabanud panganduskriisist on majandusaktiivsuse indeks pidevalt kasvanud, kuid tema kasvutempo hakkas vähehaaval aeglustuma 1997. aasta teisel poolel. ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.