Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohvi hind võib langeda

  «Suurem langus on tulemas, sõltub sellest, kes otsa lahti teeb,» ütles René Keert ASist Abe Stock.
  Keerti sõnul on kohvi hindu aasta algusest alandatud iga kuu krooni-paari võrra, sõltuvalt tootjast. Valdavalt Põhjamaadest kohvi importivate Eesti kaupmeeste sõnul on kohvi hind kaubandusvõrgus sel aastal langenud 5--10%.
  Luxuse kohvi hind on aasta algusest langenusd10% ning selle margi maaletooja ASi Prike müügidirektori Lauri Põldemaa arvates on lootust järgnevakski hinnalanguseks. «Võib-olla jõuab see Eestisse septembris,» arvas Põldemaa.
  Gevalia ja Jacobsi kohvi importiva ASi Kraft Freia Marabou turundusjuht Martin Mällo ütles, et hind sõltub kohvi koostises olevatest sortidest. Tema hinnangul võiks langus kohvi hindu Eestis mõjutama hakata paari kuu pärast.
  Soomest Meira kohvi toova Meira Eesti OÜ müügijuht Jaanus Vernik kinnitas mõningast hinnalangust ning ütles, et lootust täiendavale odavnemisele on. «Toorainet ostab ja hinna annab ette siiski emafirma,» sõnas ta.
  Aasta algusest on kohvi hind maailmaturul langenud 40% seoses oodatava väga hea saagiga Brasiilia istandustes, teatas uudisteagentuur Reuters. Samas on kohvitootjad Põhjamaades hindade langetamisega olnud ettevaatlikud. Üks suurimaid Rootsi kohvitootjaid Löfberg Lila AB alandas kevadel hindu 10% ning loodab direktor Anders Löfbergi sõnutsi maailmaturul hinnataseme püsides augustis neid veel 7--8 protsendi võrra alandada.
  Soomes langesid kohvi jaemüügihinnad aasta esimesel poolel konkurentsi survel, praegu maksab poolekilone pakk umbes 20 Soome marka (üle 50 krooni).
  Poolekilone pakk kohvi maksab Eestis ostukohast ja sordist sõltuvalt 60--70 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Sellele sektorile ma niipea raha ei panusta
Arvate, et lennureisijad kannatavad, kui lennud ära jäävad ja lennujaamad umbes on? Need kannatused on köömes võrreldes lennufirma aktsionäri kannatustega.
Arvate, et lennureisijad kannatavad, kui lennud ära jäävad ja lennujaamad umbes on? Need kannatused on köömes võrreldes lennufirma aktsionäri kannatustega.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.