• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohvi hind võib langeda

  «Suurem langus on tulemas, sõltub sellest, kes otsa lahti teeb,» ütles René Keert ASist Abe Stock.
  Keerti sõnul on kohvi hindu aasta algusest alandatud iga kuu krooni-paari võrra, sõltuvalt tootjast. Valdavalt Põhjamaadest kohvi importivate Eesti kaupmeeste sõnul on kohvi hind kaubandusvõrgus sel aastal langenud 5--10%.
  Luxuse kohvi hind on aasta algusest langenusd10% ning selle margi maaletooja ASi Prike müügidirektori Lauri Põldemaa arvates on lootust järgnevakski hinnalanguseks. «Võib-olla jõuab see Eestisse septembris,» arvas Põldemaa.
  Gevalia ja Jacobsi kohvi importiva ASi Kraft Freia Marabou turundusjuht Martin Mällo ütles, et hind sõltub kohvi koostises olevatest sortidest. Tema hinnangul võiks langus kohvi hindu Eestis mõjutama hakata paari kuu pärast.
  Soomest Meira kohvi toova Meira Eesti OÜ müügijuht Jaanus Vernik kinnitas mõningast hinnalangust ning ütles, et lootust täiendavale odavnemisele on. «Toorainet ostab ja hinna annab ette siiski emafirma,» sõnas ta.
  Aasta algusest on kohvi hind maailmaturul langenud 40% seoses oodatava väga hea saagiga Brasiilia istandustes, teatas uudisteagentuur Reuters. Samas on kohvitootjad Põhjamaades hindade langetamisega olnud ettevaatlikud. Üks suurimaid Rootsi kohvitootjaid Löfberg Lila AB alandas kevadel hindu 10% ning loodab direktor Anders Löfbergi sõnutsi maailmaturul hinnataseme püsides augustis neid veel 7--8 protsendi võrra alandada.
  Soomes langesid kohvi jaemüügihinnad aasta esimesel poolel konkurentsi survel, praegu maksab poolekilone pakk umbes 20 Soome marka (üle 50 krooni).
  Poolekilone pakk kohvi maksab Eestis ostukohast ja sordist sõltuvalt 60--70 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.