14. juuli 1998 kell 22:00

Kesko plaanib suurt ehitusmaterjalipoodi

Soome kapitalil põhinev Kesko Eesti ei soovi veel avalikustada uue kaupluslao ehitusega seotud üksikasju, kuid kinnitas, et selline kava tõepoolest on. Tõenäoliselt tuleb üks suuremaid ehitusmaterjalide müügikohti Rocca al Mare vabaõhumuuseumi lähedusse. Samas piirkonnas lõpetas hiljuti tegevuse ehitusmaterjalide kauplus Skandi.

Juba tegutsevad ehitusmaterjalide müüjad aga uut konkurenti eriti ei pelga. ASi Espak kommertsdirektor Ivar Pikk ütles, et kuuldused uue suure ehitusmaterjalide kaupluse rajamisest on liikunud juba neli aastat. «Mingil põhjusel on need plaanid seni katki jäänud,» lausus Pikk. «Eestis on juba piisavalt tugevaid ehitusmaterjalidega kauplejaid ja mingeid suuri muutusi pole seega oodata.»

ASi Knoke müügidirektori Marti Rehemaa hinnangul võib suur kauplusladu probleeme tekitada vaid lähikonnas asuvatele teistele müüjatele.

ASi Vipex müügidirektor Tiit Mäe märkis, et tugevamad tulijad jäävad, aga selleks tuleb leida midagi uut, mida ostjale pakkuda. «Ehitusmaterjalide turul annab kuigivõrd tunda praegu ka see, et pankadest ei väljastata enam niisama lihtsalt eluasemelaene,» lisas ta.

Kesko on Tallinnas esindatud toidukaupade hulgilaoga K-Hulgimüük ja ehitusmaterjalide kauplusega K-Raua.

Hetkel kuum