21. juuli 1998 kell 22:00

Hoiupanga kliendid kümne päevaga Hansapanga omaks

Alates augustist ei võeta Hoiupangast Hansapanka tehtavalt makselt teenustasu

Tallinna linnakohus tegi esmaspäeval äriregistrisse kanded Hansapanga aktsiakapitali suurendamise ning Hoiupanga ühinemise kohta Hansapangaga. «Raha läheb Hoiupangast Hansapanka ja vastupidi kahe tunniga,» kirjeldas Neivelt arveldamist kahe panga vahel augustist.

Tema sõnul saavad augusti algusest peale ka mõlema panga kliendid võtta sularaha mõlema panga sularahaautomaatidest teenustasu maksmata. Samuti hakkavad ühtlustuma mõlema panga intressid, sõnas ta. «Teenustasude määrasid uues pangas pole veel otsustatud,» lisas Neivelt.

Juhtkonna tasemel töötab uus Hansapank ühtsena, sõnas Neivelt. Osakonnad ning nende juhid komplekteeritakse Neivelti hinnangul kahe nädala jooksul.

«Mõlemad kaubamärgid säilivad vähemalt pool aastat,» sõnas Neivelt. Ta lisas, et seega ei hakata neid maha võtma automaatidelt ning kontoritelt. Varem on Neivelt öelnud, et Hoiupanga logosid kontoritel ei asendata vana Hansapanga omaga, vaid Hansapangale tuleb uus logo.

Eile hommikust alates vastavad endise Hoiupanga sekretärid telefonile tervitusega «Hansapank, tere päevast!» Eile õhtul pidasid Hoiupanga endised ja praegused töötajad panga matuseid, mille raames tuhastati Hoiupangaga seotud esemeid ja peeti kõnesid.

Ehkki Ühispank alustas Tallinna Panga liitmisega varem kui Hansapank Hoiupangaga, pole esimene veel lõpule jõudnud. Ühispank sai Eesti Panga loa eelmise nädala esmaspäeval, samal päeval Hansapangaga.

Ühispanga president Ain Hanschmidt ütles eile, et äriregistris on taotlus sees ning niipea, kui saadakse teada, millal kanne tehakse, lõpetatakse tehingud Tallinna Panga aktsiatega. Vastates küsimusele, kuidas Hansa-Hoiupank said kande nii kiiresti, ja Ühis-Tallinna Pank ei saa, ütles Hanschmidt, et seda tuleb nende endi käest küsida.

«Eriti huvitav on see, et nad enne seda veel deklareerisid, et kanne tehakse 20. juulil,» märkis Hanschmidt.

Hetkel kuum