21. juuli 1998 kell 22:00

Kino tagagi on tihti nagu kinos

Eriti kerkib salajaste varguste osas esile juuni, kus ainuüksi Kosmose kino aadressil Pärnu mnt 45 registreeriti 6 vargust autodest. Lisaks ärandati 4. juulil kino juurest sõiduauto Volvo 460, 10. juulil aadressil Pärnu mnt 48 aga Jeep Grand Cherokee.

Enamik Pärnu maantee piirkonnas juunis toime pandud peaaegu paarikümnest vargusest on sama tüüpi, ajendatud autoomaniku hooletusest või unustamisest.

Näiteks parkis teisipäeva, 30. juuni õhtul viimasele seansile kiirustanud mees oma sõiduauto Saab 9000 Kosmose kino tagusele parkimisplatsile. Pärast südaööd tagasi tulles leidis mees, et auto kesklukk on lõhutud ning kadunud on temaga kaasas olnud naise käekott koos dokumentide ja pangakaardiga ning autoraadio.

Raadio kaotusega leppis mees kerge südamega, kuid naine vajas dokumenti selle kohta, et tema pass on varastatud ja nii sai politsei taas avalduse kino juures toimunud salajase varguse kohta. Kokku on seal aasta esimesel poolel registreeritud juba 31 salajast vargust.

Aeg-ajalt on politsei võtnud selle piirkonna oma tähelepanelikuma kontrolli alla, kuid ka nende jõud on piiratud. 92st välipolitseiniku kohast on Tallinna kesklinnas komplekteeritud 65, tegelikult teeb tööd 32 politseinikku. Vargad lähevad aga üha jultunumaks ning eelistavad varastada rahvarikastes piirkondades, kus on kergem massi hulka kaduda.

Üks võimalikke lahendusvariante võiks peituda valvatavas parklas, paraku pole kino omanik ja kesklinna valitsus jõudnud mõlemaid pooli rahuldavale kokkuleppele. Nii on parkimise tsiviliseerimine kino ümber jäänud pooleli. Silt näitab vaid, et parkimine on tasuta.

Uus autost varastamise piirkond on tekkimas Ahtri tänava kanti, kust politsei saab lausa ahelväljakutseid.

Hetkel kuum