• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõista peatuda

  Üksikisikutel ja organisatsioonidel on kombeks raha tuulde loopida. Seda soodustab eskalatsioonisündroom ehk liigne järjekindlus jätkata kaotusele viivas tegevussuunas. Liigse järjekindluse otsesteks põhjusteks võivad olla näiliselt soodsad lisainvesteeringud, projekti peatamise kõrge hind, kaudsete kulude «nähtamatus» jms.
  Psühholoogilistest karidest on levinumaks lootus tulevikus oma raha tagasi teenida. Statistika näitab, et sagedamini riskeeritakse just kaotusseisus («Kõik või mitte midagi!») kui võidu või kasumi saavutamisel.
  Sotsiaalsetest põhjustest on levinuimaks avaliku halvakspanu kartus. Eriti need, kel puudub ülemuste mõistmine, jätkavad suure tõenäosusega mõttetuid investeeringuid. Organisatsioonilistest karidest tõsiseimaks on ebaõnnestuva projekti otsene seotus organisatsiooni põhiväärtustega. Siit tuleneb inertsus ja hirm oma viga tunnistada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.