• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma kontserni poolaasta puhaskasum 50,2 mln krooni

  Turvavööde tootja ASi Norma kontserni esimese poolaasta puhaskasum oli 50,2 mln krooni, mis on 14,4 mln krooni võrra väiksem kui möödunud aastal samal ajal.
  Norma tütarettevõtetest suurima panuse kontserni kasumisse andsid AS Metaprint 2,3 mln ja AS Tööriistavabrik 1,7 mln krooniga, ütles ettevõtte finantsdirektor Peep Pihotalo.
  Kontserni kuue kuu netokäive oli 257,0 mln krooni, ütles Pihotalo. Emaettevõtte käive oli 228,6 mln krooni, mis oli 12,6 mln krooni ehk 5,2% vähem kui mullu samal ajal.
  Norma äritegevus andis kontsernivälisest müügitulust 89%, AS Metaprint 9,3% ja Norma Maja 0,6%.
  Juuni müük emaettevõttes moodustas 18,5 miljonit krooni. Kontserni põhitegevusaladeks oli endiselt ohutusrihmade, autotarvikute, tööabinõude valmistamine ja müük, pleki litografeerimine ning kinnisvara haldamine.
  Eksport moodustas 99% müügikäibest. Ida suunas eksportis Norma 88% toodangust ja läände 11%, ülejäänu müügist moodustasid Eesti ja Balti regioon.
  Idaregioonis on ASi Norma toodangu suuremad ostjad Vene autotehased Avtovaz ja GAZ ning Ukraina autotootja ZAZ.
  Kontserni bilansimaht moodustab 568,3 mln krooni. Omakapitali kuue kuu tootlikkus oli 14,6 protsenti. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.