Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Värvifirmade hall suvi

  Välistöövärvide müük vähenes viiendiku võrra

  Värvide edasimüüja ASi Lermand müügijuhi Krista Liljasto sõnul on nii välis- kui sisetöödeks mõeldud värvide müük vähenenud sel suvel 60 protsenti ja kogukäive 40%. Väga vähesed üksikisikud ostavad hetkel Liljasto sõnul värve ja suvekuude kasum tuleb ehitusfirmade arvel.
  ASi Kemiflora juhatuse esimees Peeter Dobrjanski ütles, et kuni juulikuuni oli nende firma käive parem kui eelmistel aastatel, kuid siis tuli järsk langus ning võrreldes eelmise aasta juulikuuga vähenes välistöödeks mõeldud värvide müük 20 protsenti.
  Värvitootja ASi Elastra tehniline direktor Pärtel Tõnsberg kinnitas, et tootmine ja tarbimine on vähenenud just viimastel kuudel ja laiatarbevõrgus on tuntav remondimaterjalide vähene läbimüük.
  Kui eelmise aasta kahe suvekuu käive oli 2 mln krooni, siis sel aastal on käive poole väiksem. «Olen isegi üritanud tänavu suvilas värvimistöid ette võtta, kuid kahe vihmahoo vahel on see praktiliselt võimatu,» ütles Tõnsberg.
  Tallinna värvikeskuse müügidirektor Olle Saar lisas, et ehitusfirmadele spetsialiseerunud värvimüüjad ja tootjad ei saa vihmase suve tõttu nii suurt kahju, sest ehitusfirmad ehitavad aasta läbi ja seetõttu ei vähenda vihmane suvi oluliselt nende läbimüüki.
  ASi Baltic Color Eesti müügidirektor Peter Ivanov ütles, et turul valitsev rahakriis mõjutab ka värvitootjaid ja -müüjaid. «Suuri ümberehitusi ei ole palju ja erastamine on lõpule viimata. Kui erastamisprotsess oleks läbi, kasvataks see kindlasti läbimüüki,» ütles Ivanov.
  Pärtel Tõnsberg ütles, et nende firma toodab spetsiaalseid katusevärve, kuid läbimüük on väike.
  Korteriühistute moodustamine edeneb paneelelamutes väga vaevaliselt ja see on kindlasti üks põhjus, miks elanikud katuse remonti ei investeeri.
  Teisalt ei anna pangad enam korteriühistutele nii kergekäeliselt laenu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Sellele sektorile ma niipea raha ei panusta
Arvate, et lennureisijad kannatavad, kui lennud ära jäävad ja lennujaamad umbes on? Need kannatused on köömes võrreldes lennufirma aktsionäri kannatustega.
Arvate, et lennureisijad kannatavad, kui lennud ära jäävad ja lennujaamad umbes on? Need kannatused on köömes võrreldes lennufirma aktsionäri kannatustega.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.