• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Värvifirmade hall suvi

  Välistöövärvide müük vähenes viiendiku võrra

  Värvide edasimüüja ASi Lermand müügijuhi Krista Liljasto sõnul on nii välis- kui sisetöödeks mõeldud värvide müük vähenenud sel suvel 60 protsenti ja kogukäive 40%. Väga vähesed üksikisikud ostavad hetkel Liljasto sõnul värve ja suvekuude kasum tuleb ehitusfirmade arvel.
  ASi Kemiflora juhatuse esimees Peeter Dobrjanski ütles, et kuni juulikuuni oli nende firma käive parem kui eelmistel aastatel, kuid siis tuli järsk langus ning võrreldes eelmise aasta juulikuuga vähenes välistöödeks mõeldud värvide müük 20 protsenti.
  Värvitootja ASi Elastra tehniline direktor Pärtel Tõnsberg kinnitas, et tootmine ja tarbimine on vähenenud just viimastel kuudel ja laiatarbevõrgus on tuntav remondimaterjalide vähene läbimüük.
  Kui eelmise aasta kahe suvekuu käive oli 2 mln krooni, siis sel aastal on käive poole väiksem. «Olen isegi üritanud tänavu suvilas värvimistöid ette võtta, kuid kahe vihmahoo vahel on see praktiliselt võimatu,» ütles Tõnsberg.
  Tallinna värvikeskuse müügidirektor Olle Saar lisas, et ehitusfirmadele spetsialiseerunud värvimüüjad ja tootjad ei saa vihmase suve tõttu nii suurt kahju, sest ehitusfirmad ehitavad aasta läbi ja seetõttu ei vähenda vihmane suvi oluliselt nende läbimüüki.
  ASi Baltic Color Eesti müügidirektor Peter Ivanov ütles, et turul valitsev rahakriis mõjutab ka värvitootjaid ja -müüjaid. «Suuri ümberehitusi ei ole palju ja erastamine on lõpule viimata. Kui erastamisprotsess oleks läbi, kasvataks see kindlasti läbimüüki,» ütles Ivanov.
  Pärtel Tõnsberg ütles, et nende firma toodab spetsiaalseid katusevärve, kuid läbimüük on väike.
  Korteriühistute moodustamine edeneb paneelelamutes väga vaevaliselt ja see on kindlasti üks põhjus, miks elanikud katuse remonti ei investeeri.
  Teisalt ei anna pangad enam korteriühistutele nii kergekäeliselt laenu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.