Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupanga poole aasta majandustulem oli 320 miljoni kroonine kahjum

  Hoiupanga grupi varade maht kasvas poole aastaga 1,3 mld krooni ehk 13% võrra 11,06 miljardini; põhilise osa varade kasvust andis Läti Zemes Panga ost.
  Zemes Panga bilansimaht ulatus juuni lõpus 1,2 miljardi krooni tasemele.
  Ligi 62% grupi varadest moodustab laenuportfell, mille maht kasvas esimesel poolaastal 2 mld krooni võrra, ulatudes perioodi lõpus 7,1 mld krooni tasemele.
  Laenukahjumite kattereserv suurenes juuni lõpuks 236,9 mln kroonini, moodustades 3,34% laenuportfellist.
  Esimesel poolaastal kahanes panga grupile kuuluvate aktsiate ja osakute portfell 59% võrra 141,5 mln krooni tasemele. Võlakirjade portfell vähenes samal ajal 23,8% 745,6 mln kroonini.
  Väärtpaberitega tagatud laenude maht vähenes kuue kuuga 75,1% 126,8 mln kroonini.
  Kontserni võõrkapital suurenes poole aastaga 1,6 mld krooni võrra 10,2 mld kroonini. Suurima osa võõrkapitali kasvust moodustasid grupi klientide hoiused, mis kasvasid I poolaastal 1,3 mld krooni võrra, ulatudes juuni lõpus 6,2 mld kroonini.
  Allutatud laenude maht vähenes I poolaastal 61,4 mln krooni võrra 287,5 mln kroonini.
  Grupi omakapital moodustas juuni lõpus 0,87 mld krooni, mis on aasta algusega võrreldes 0,3 mld võrra vähem. Hoiupanga grupp sai I poolaastal auditeerimata andmeil 320,4 mln krooni kahjumit. Hoiupanga enda kahjum moodustas sellest 264,2 mln krooni.
  225 miljoni krooni suurune potentsiaalne kahjum tuli möödunud aasta sügisese aktsiaemissiooni käigus sõlmitud ebakorrektse tehingu tõttu, mida avalikkus tunneb Daiwa afäärina. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.