• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupanga poole aasta majandustulem oli 320 miljoni kroonine kahjum

  Hoiupanga grupi varade maht kasvas poole aastaga 1,3 mld krooni ehk 13% võrra 11,06 miljardini; põhilise osa varade kasvust andis Läti Zemes Panga ost.
  Zemes Panga bilansimaht ulatus juuni lõpus 1,2 miljardi krooni tasemele.
  Ligi 62% grupi varadest moodustab laenuportfell, mille maht kasvas esimesel poolaastal 2 mld krooni võrra, ulatudes perioodi lõpus 7,1 mld krooni tasemele.
  Laenukahjumite kattereserv suurenes juuni lõpuks 236,9 mln kroonini, moodustades 3,34% laenuportfellist.
  Esimesel poolaastal kahanes panga grupile kuuluvate aktsiate ja osakute portfell 59% võrra 141,5 mln krooni tasemele. Võlakirjade portfell vähenes samal ajal 23,8% 745,6 mln kroonini.
  Väärtpaberitega tagatud laenude maht vähenes kuue kuuga 75,1% 126,8 mln kroonini.
  Kontserni võõrkapital suurenes poole aastaga 1,6 mld krooni võrra 10,2 mld kroonini. Suurima osa võõrkapitali kasvust moodustasid grupi klientide hoiused, mis kasvasid I poolaastal 1,3 mld krooni võrra, ulatudes juuni lõpus 6,2 mld kroonini.
  Allutatud laenude maht vähenes I poolaastal 61,4 mln krooni võrra 287,5 mln kroonini.
  Grupi omakapital moodustas juuni lõpus 0,87 mld krooni, mis on aasta algusega võrreldes 0,3 mld võrra vähem. Hoiupanga grupp sai I poolaastal auditeerimata andmeil 320,4 mln krooni kahjumit. Hoiupanga enda kahjum moodustas sellest 264,2 mln krooni.
  225 miljoni krooni suurune potentsiaalne kahjum tuli möödunud aasta sügisese aktsiaemissiooni käigus sõlmitud ebakorrektse tehingu tõttu, mida avalikkus tunneb Daiwa afäärina. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.