Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Müügiesindajate neli peamist viga

  Müüakse iseloomulikke ja kasulikke omadusi. Üks suurimaid vigu, mida müügiesindajad teevad, on see, et nad lähevad välja ja müüvad. Müügiesindajad ei peaks tegelema müümisega. Nad peaksid aitama firmadel ja üksikisikutel saada vajalikke tooteid ja teenuseid.
  Sellise abi andmine tähendab arusaamist ostja vajadustest. Te ei saavuta seda arusaamist siis, kui püüate kedagi veenda, kui suurepärane teie toode on. Tegelikult põhjustab iseloomulike ja kasulike omaduste müümine ilma ostja vajadustest arusaamiseta vastuseisu.
  Ei välistata. Enamik müügiesindajaid lähevad teelt kõrvale ja püüavad müüa igaühele, kellega kokku puutuvad. See pingutus raiskab aega ja energiat. Te võite veenda ostjat oma toote heades omadustes, kuid kui ostja neid häid omadusi ei vaja, siis ta ei osta. Tuleb õppida kiirelt vältima motiveerimata potentsiaalseid ostjaid.
  Ei keskenduta valule. Müümine on probleemide lahendamine, mitte tõestamine, kui suurepärane teie toode või teenus võib olla. See tähendab, et te peate avastama võimaliku ostja probleemi enne, kui pakute oma tootega lahendusi.
  Puudub ettevalmistus. Enamikule müügiga tegelevatele inimestele ei meeldi müüa. Ma ei tee nalja. Neile ei meeldi müümine seepärast, et nad ei tea, mida väljamüügikutsel öelda. Nad kardavad, mida potentsiaalne ostja võib öelda, ning nad ei tea, kuidas vastata küsimustele ja vastuväidetele. Kui te ei usu seda, küsige müügiesindajalt, kuidas vastata vastuväitele: «Öelge mulle, miks ma peaksin ostma teie toote teie konkurendi oma asemel?»
  99% müügiesindajatest räägib oma toote ja teenuse kõrgemast kvaliteedist. Kuid enamik müügikoolituse õpetajatest ütleb, et see on vale. Ja kui te paar minutit mõtlete, siis näete ka, miks. Potentsiaalsed ostjad ei taha, et neile müüakse, nad tahavad lahendust probleemidele. Te peaksite vastama eeltoodud vastuväitele midagi niisugust: «Ma ei ole kindel, et te peaksite seda toodet kasutama. Me ei tea seda enne, kui räägime sellest, mida te vajate ja vaatame, kas tootest võib olla abi.»Greg Mathers
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.