4. august 1998 kell 22:00

ESC helikopter hakkab jagama liiklusinfot

Kopteri piloot Bob Moggridge ütles, et juba järgmisel nädalal võib kuulda hommikuti Uuno ja Kuku raadios infot teedel ja tänavatel toimuva kohta. «Iga päev hakkame infot jagama alates septembrist,» kinnitas ta.

ESC juht Jaanus Rahumägi ütles, et kopteril on palju teisigi funktsioone. «Näiteks kui kuskil maakohas jääb kellelgi laps haigeks, siis saame me kohale lennata,» märkis ta. Samuti on Rahumägi sõnul võimalik tellida kiire lennu Helsingisse või kuhugi Eesti piires. «Tähtis on see, et meil on koostöös EEAKga olemas võimalus kasutada helikopterit, kas see ennast ära tasub, jääb klientide otsustada,» lausus ta. Rahumägi sõnul on helikopteri kasutamine hädaabiolukordades mujal maailmas tavanähtus. Ta ütles ka, et kui ESC poleks kopterit kasutusele võtnud, oleks seda teinud keegi teine.

Rahumägi rääkis, et ESC ei ostnud seda kopterit endale. «EEAKst helikopterit rentides on hind 3500 kr/h, ESC saab selle natuke teise hinnaga, ent seda summat ei taha ma öelda,» ütles ta.

Konkureeriva turvafirma ESS pressiesindaja Indrek Lindsalu ütles BNSile, et kopterit kasutada on sama jabur, kui ESS teataks, et ostis endale Karlssoni katuselt. Akropoli tegevdirektor Elvo Timm ütles BNSile, et kuuldes ESC otsust hakata helikopteriga patrullima, otsustas Akropol tanki rentida. Timmi arvates on kopteri kasutamine absurdselt kallis ning väheoperatiivne.

Rahumägi kostis eile, et ilmselt on Akropolil ja ESSil vähem kogemust professionaalses turvatöös. «Loomulik reaktsioon,» kommenteeris Rahumägi konkurentide pilkamist, lisades, et teistel pole ilmselt olnud võimalust kopterit kasutusele võtta.

ESC on esimene helikopteriga turvafirma Eestis. Rahumägi on analoogsel helikopteril töötanud USAs, Florida Marine Patrolis.

Hetkel kuum