Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Varas kiirem kui valvesüsteem

  Uurimine selgitas, et murdvargad olid lõhkunud BVP Basseini OÜ renditavate ruumide ukse ja valveseadme nii kiiresti rivist välja viinud, et see polnud häiret anda jõudnudki.
  Kasutades seda, et turvafirma sissemurdmise kohta teadet ei saanud, lohistasid vargad kontori põrandal olnud porimatil välja seifi. Kaasa võeti ka renditud porimatt ning umbes 17 000 krooni eest kaupa. Vargad polnud miskipärast ihaldanud arvuteid, paljundusmasinat, faksi ega suurt hulka müügil olnud kaupa.
  BVP Basseini OÜ juhatuse esimehe Madis Rätsepa sõnul tegutsesid vargad viisakalt. Sahtlitest raha otsides polnud asju lõhutud, ka olid alles firma dokumendid ja pitsatid. Rivist välja viidi vaid kontri uks ja valvesüsteem, mistõttu palkas firma kaheks ööks kontorisse mehitatud valve.
  Valvekeskuse BC 560 H, mille kurjategijad rivist välja viisid, oli paigaldanud AS Mikroonde juba siis, kui BVP Basseini OÜ veel Pronksi tn 7/9 ruume ei rentinud. Mikrooonde projektijuhi Ilmar Koppeli sõnul polnud neil BVP Basseini OÜga süsteemi hooldamise lepingut, kuid klient oli teadlik telefonivalijaga süsteemi nõrkadest kohtadest.
  Seni oli süsteem töökorras, kinnitab Madis Rätsep. Tema väitel helistati turvafirmast ESC, kellega BVP Basseini OÜ-l on ruumide valvamise leping, alati, kui oli häireid ruumide valve alla panemisel.
  ESC dispet?erteenistuse ülema Sven Luksi sõnul teadsid vargad ilmselt valvepuldi asukohta. Seepärast jõuti pult viivisaja jooksul seinalt maha tõmmata ja juhtmed läbi lõigata.
  Luksi sõnul poleks raadiopuldi kasutamise korral saanud nii juhtuda. Samas oleks raadiopult eeldanud firmalt täiendavaid kulutusi.
  ESCd juhtunus süüdistada ei saa -- neil oli leping vaid kohalesõidu kohta pärast häiresignaali saamist.
  Valvesüsteemi paigaldajat, ASi Mikroonde võib süüdistada vaid selles, et paigaldas puldi nähtavasse kohta. Ka koodi vajutamist klaviatuuril võis aknast jälgida.
  BVP Basseini OÜ vara oli kindlustatud Leks kindlustuses. Ehkki kahjujuhtum pole väga suurte hulgast, ootab Leks esmalt ära politsei töö tulemuse. Kui selgub, et esialgne versioon jääb kehtima, ei tohiks kahju hüvitamisel probleeme tekkida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.