• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia vari lääneriikide väärtpaberibörsidel

  Sellise tulemuse andis Merrill Lynchi augustis läbi viidud küsitlus. Arvamust avaldas 246 finantsinstitutsiooni, kelle käsutada on üle 5830 mld dollari.
  Mai alguses arvas vaid 11 protsenti küsitletutest, et Aasia kriis võiks USA majandust oluliselt mõjutada. Suurbritannia kohta oli näitaja 13 protsenti ja kontinentaal-Euroopa kohta 3%.
  Augustis on kartused USA osas kasvanud 37%-le, Suurbritannia ja Euroopa osas vastavalt 25 ja 11 protsendile.
  «Arvan, et 60--70 protsenti Euroopa börside viimasest langusest võib kirjutada Aasia finantskriisi arvele,» kommenteeris üks analüütik.
  Hispaania börsil kukkusid aktsiad eile 4 protsenti, Pariisis 3,5 protsenti ning Londonis 2,7 protsenti. Diilerid valmistusid uuteks kaotusteks ka Wall Streetil -- Aasia seotud kartused viisid Dow Jones'i tööstusindeksist avamise järel minema üle 200 punkti.
  Mure Aasia valuutade võimaliku devalveerimise pärast tõmbas langusesse ka Ida-Euroopa finantsturud.
  Diilerite sõnul on turg praegu nii suure surve all, et lähiajal ei ole paranemist oodata. DI-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".