Intervjuu Tallinna börsi uue tegevjuhi Gert Tiivasega

12. august 1998, 00:00

Ma töötan maailmapangas konsultandina Aafrika tervishoiu- ja inimarengu finantsjuhtimise ja -analüüsi alal.

See on maailmapanga kõige suurem tervishoiu projekt eelarvega 650 miljonit dollarit.

See on suhteline, mis on suur. Ma arvan, et isiklik vastutus on olemas, kuid maailmapangas toimib kõik meeskonnatööna. Meeskond on väga tugev, osakonnajuht on väga suurte kogemustega ja pangas suurelt tunnustatud.

Olen lõpetanud kaks kooli, bakalaureuse kraad rahvusvahelise majanduse alal on mul Bentley kolled?ist, see on eraärikool. Koolil on olnud väga tihedad sidemed Eestiga, sealt on koolituse saanud palju Eesti majandusõppejõude. Kokku on üle saja eestlase sellest koolist läbi käinud, enamik küll lühiajalistel kursustel. Mina olin seal täisprogrammiga.

Viimane programm, mille ma alles hiljuti lõpetasin, oli Washingtonis asuva George Washingtoni ülikooli juures olev rahvusvaheliste suhete kolled?, kust sain ka magistrikraadi.

Töiselt ei ole. Kokkupuude ja suhe ning huvi on arvatavasti majandusteadlasena, ja inimesena, kes on huvitatud finantsturgudest ja üldse majandusest. Börs on selline koht, mis peegeldab muus majanduses juhtuvaid asju.

Jah.

Ma olin huvitatud Eestisse tagasitulemisest. Ma arvan, et börsi juhi koht on atraktiivne seetõttu, et see pakub väga huvitava ning tõsise eneseteostusevõimaluse ja on samas ka koht, kus on väga hõlpsalt ja kiiresti võimalik saada ehe arusaam Eesti majanduses ja finantsturul toimuvast.

Ma ei taha detailidesse minna, sest ma pole nii tuttav asja sisuga, kui ma tahaksin olla. Arvan, et esimene asi, mis ma tahaksin teha, on aru saada, mis toimub. Ma arvan, et Tallinna börs on jõudnud sellisesse väärilisse ikka, et päevast päeva tulekustutamise aeg on möödas ja eesmärgid, mille nimel tuleb töötada, on natuke pikemaajalisemad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing