11. august 1998 kell 22:00

Ühispank võib Ühispangaks jäädagi

Sakkov ütles, et nüüd on panga juhatuse otsustada, mis nimi jääb. Siiski mainis ta, et kui nimi ka muudetakse, jääb panga hobuseraua-kujuline logo samaks. «Ega me ise oma head brändi lõhkuma hakka,» kinnitas Sakkov.

Sakkov lisas, et on võimalus, et Eesti Ühispanga nimi säilib. «Sel juhul ei pea aktsionärid seda kinnitama,» lausus ta.

«Selge on see, et täpitähtedest tuleks lahti saada, kuid neil on ka oma võlu,» märkis Sakkov. Tema ütlusel on Ühispanga nimi turul hästi hakkama saanud. «Küsimus on müümises -- kas nimi, mida välismaalastel on raske hääldada, müüb või mitte,» sõnas ta. Sakkov ütles veel, et on kasutatud ka ingliskeelset nimevarianti Union Bank of Estonia, kuid nime tõlkimine keelati vahepeal ära.

Ühispanga asepresident ja juhatuse liige Ülo Suurkask ütles, et tema isiklikult ei välista, et Eesti Ühispanga nimi säilib. «Ühispank on omale nime teinud, ning on fakte, mis räägivad selle nime kasuks,» sõnas Suurkask.

Siiski tekitab probleeme soov minna Läti, Leedu ning Venemaa turule, kus ü-tähte ei kasutata. «On ka muidugi variant, et Eestis jäetakse Ühispanga nimi ning teistel turgudel hakatakse kasutama mõnda muud nime,» rääkis Suurkask.

Hetkel kuum