• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korterite hinnatase on stabiliseerunud

  Korterite hinnatõus on peatunud peaaegu kogu Eestis, kuid alanud pole ka paljude poolt oodatud hindade langus. Mõnel pool (nt Kohtla-Järvel ja Jõhvis) on hinnad siiski 5--10% alanenud. Eluasemeturul oodatakse, mis saab pangalaenudest.
  Pindi Kinnisvara eluruumide osakonna juhataja Kairi Ummuse sõnul oli olukord kevadel peaaegu sama hea kui eelmise aasta sügisel. Praegu on laenutingimused uuesti karmistunud.
  Kui eluasemelaenude saamine enam raskemaks ei lähe, siis olulist korterite hinnalangust ei tule. Ees on sügisene turu elavnemine ning see hoiab hinnad kõrgel.
  Mendelson & Co äärelinna korterite büroo juhataja Pille-Triin Urbi sõnul on viimastel kuudel Tallinnas hinda alandanud need omanikud, kes seni olid oma korterit ilmselt ülehinnanud. Keskmisele hinnatasemele pole see siiski tuntavat mõju avaldanud.
  Hindade suurem langus võiks tulla siis, kui paljud inimesed ei suudaks laenu tagasi maksta ja nende eluasemed läheks sundmüüki. Esimesed sellised juhused on olemas (nt müüs Mendelson & Co ühe korteri Hansapanga soovil), kuid valdav enamik laenuvõtjaid tuleb kohustusega toime.
  Eluasemelaenu ja liisingu abil tehakse 20--50 protsenti korteriostudest (vastavalt Pindi Kinnisvara ja Mendelson & Co hinnangule). Eluasemelaenu ja liisingu osatähtsus on ligikaudu võrdne. Enne tingimuste kar-mistumist oli eluasememelaenu ja liisingu osatähtsus korteritehingutes ca 80%.
  Huvilisi on korterite turul praegu palju, ostu-müügitehinguni jõuavad neist vähesed. Kõige rohkem tehinguid tehakse keskmises korras korteritega Õismäel, Mustamäel ja Lasnamäel. Enim ostetud on kahetoalised korterid võimalikult privaatses asukohas. Suurenenud on välismaalaste aktiivsus, nemad eelistavad uusi kortereid või siis krunte.
  Kui varem oli korteri ostul peamine hind, siis nüüd vaadatakse Kairi Ummuse sõnul rohkem asukohta ja teisi tingimusi, mida ise muuta ei saa (nt haljastus).
  Seoses laenutingimuste karmistumisega on inimesed korteriostul muutunud ettevaatlikumaks. Käsirahalepingud sõlmitakse kahe- või kolmekuulise tähtajaga senise kuu asemel, sest taotluste läbivaatamine viibib. Käsirahalepingut ei sõlmita enne, kui pole laenu saamise kinnitust. Inimesed kontrollivad ise pangast järgi, kas laenu ikka saab, ei usaldata isegi oma maaklerit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.