• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene turu äkiline korrektsioon

  Hoolimata Vene aktsiahindade äkilisest tõusust reede hommikupoolikul jäid Läti investorid äraootavale seisukohale ning aktsiahinnad jätkasid mõõdukat langust. Unibanka kukkus taas 3 santiimi, Staburadze aga liikus peale nädala langusi pisut üles. Algavaks nädalaks ennustatakse kauplemiskäibe langust, kuivõrd Vene turu metsikud kõikumised muudavad enamiku investoreist väga ettevaatlikuks.
  Leedu maaklerid ei leidnud ühist keelt Vilniuse panga seitsme kuu kasumi käsitlemisel, ent leidsid samas, et hinnatrendi määrab niikuimii põhiliselt Vene turu olukord ning rubla stabiilsus. Järgmise nädala suunda ei soovi keegi eriti ennustada, kuivõrd Vene aktsiate reedest tõusu ei soovita käsitleda usaldusväärse signaalina. Ilmselt koondub põhitähelepanu ka järgmisel nädalal rubla stabiilsust kajastavatele andmetele.
  Vene Kauplemissüsteemis liikusid aktsiate hinnad reede hommikul nii kiirelt üles, et kauplemine peatati 15 minutiks. Maaklerites ei äratanud see erilist optimismi, kuna suure osa tõusust võib kanda lühikeste positsioonide katmise peale. Ka oli selge, et peale nädala jooksul toimunud gigantset langust pidanuks hinnad tõusma juba mitmetel tehnilistel põhjustel. Fundamentaalseid põhjuseid hindade tõusuks hetkel pole ning kohalikke panku vaevab lisaks veel likviidsuskriis. Valitsuse plaanidesse puudub investoritel igasugune usk.
  Nädala viimastel päevadel liikusid aktsiad Wall Streetil taas madalamale. Investorite pilgud olid suunatud Kaug-Itta ja Venemaale, kus üha tõenäolisemaks saavad mitmekesised mustad stsenaariumid. Ka kodus on oodata Clintoni tunnistusi seksiskandaali asjus ning nädala keskel veel ka Föderaalreservi istungit, mis kõik muudavad investoreid üpris närviliseks. Turge ei aidanud ka jeeni tugevnemine ning Hongkongi sammud oma dollari kindlustamiseks. Häid uudiseid ei oodata enne kolmanda kvartali kasumeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.