• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa otsus leiab tunnustamist ja hukkamõistu

  Uudis lõi rahvusvahelised turud vankuma ning dollar tõusis Saksa marga suhtes viimase viie nädala kõrgeimale tasemele. Euroopa börsid kukkusid ja Venemaa eurovõlakirjade hinnad Londoni börsil langesid. Hiljem mark tugevnes ning aktsiakursid taastusid.
  Moskvas, kus aktsiakursid on langenud viimase kahe aasta madalaimale tasemele, pööras turg pärast algset langust väikesele tõusule, ent lõpetas päeva 4,8 protsendi suuruse langusega.
  Kremli teatel kiitis Venemaa president Boriss Jeltsin valitsuse sammu heaks, kui oli kohtunud peaminister Sergei Kirijenko ja laenukõneluste pealäbirääkija Anatoli T?ubaisiga.
  T?ubaisi sõnul oli tegemist õige ja hästi ajastatud sammuga äärmiselt raske finantsolukorra lahendamiseks, mis ähvardas nii riigi majanduslikku kui ka poliitilist stabiilsust.
  Rahvusvaheline valuutafond (IMF) lubas Vene valitsuse uusi meetmeid põhjalikult kaaluda. IMF avaldas lootust, et Venemaa jätkab kriisiprogrammi elluviimist. See võimaldaks fondil septembris järgmise laenuosa välja maksta.
  Rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch IBCA hindas valitsuse sammu õigeks, ehkki kriisioht pole möödas ja rubla võib püstloodis langust jätkata.
  Vene suuremad pangad ning tööstusettevõtted kiitsid rubla nõrgenemise heaks.
  Duumasaadikud kutsusid üles rakendama kiireid abinõusid paanika vältimiseks. Selleks otsustas valitsus eile toetada 12 suuremat panka, mille hulgas on Sberbank, Vne?torgbank, Vne?ekonombank, Onexim, Reservpank, Menatep, Most Pank, Inkombank, Moskva Pank, Alpha Pank, SBS-Agro ja Rossiiski Kredit.
  Juunis ütles rahandusminister Mihhail Zadornov, et võimaliku rubla devalveerimise elaks üle vaid 30 panka. Praegu on Venemaal 1500 panka.
  Venemaa opositsiooniparteid mõistsid valitsuse sammu hukka.
  «See on täielik pankrot,» ütles kommunistide liider Gennadi Zjuganov. «Kõige rohkem kannatavad vaesed. Hinnad tõusevad, suurem osa panku läheb pankrotti,» ütles Zjuganov.
  Allikate teatel nõudis Kreml eile keskpanga esimehe Sergei Dubinini tagasiastumist.
  Valuutavahetuspunktides olid pikad järjekorrad ning enamikus said dollarid kella üheks otsa. Ka mitmed pangad lõpetasid keskpäevaks dollarite müügi.
  Rossiiski Kredit lõpetas dollarite müügi kursi juures 6,8 rubla dollar, Moskva Pank müüs dollareid 6,89 rublaga dollar ja Menatep 9,5 rublaga.
  Valuutavahetuspunktides kerkisid dollari müüginoteeringud 10 rublani dollar. Mitmed pangad lõpetasid krediitkaartide kaudu sularaha väljastamise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.