Tallinn esitas «kummimajale» visiitkaardi nõuded

19. august 1998, 00:00

Ökonoomse ja funktsionaalsena kavandatud ISKO rehvikeskusele lisab esinduslikkust Tartu maantee poolne klaasi ja kiviseinaga fassaad, mille ehitamise tingis krundi asukoht Tallinna väravates.

Tellija pidi leppima ehituse kallinemisega Columbia kivi ja toonitud klaasiga nurgafassaadi arvel, millele lisandus viilhalli varjav meetrikõrgune reklaamiekraan. «Kummimaja» arhitektuurne lahendus on kompromiss hinna ja väljanägemise vahel. Ehitust rahastanud emafirma ISKO OY respekteeris hoone väljanägemise osas linna ettekirjutusi, mis tõstsid ehitushinda ÄP andmetel ligi 10%. Firma kommertsdirektori Seppo Kokkola kinnitusel ei ületanud ehitusmaksumus planeeritut.

Krundi kitsa kuju tõttu L-tähe kujuline (40 m x 28 m) maja võimaldab 18meetrisel veoautol täies pikkuses teenindussaali ühest otsast sisse ja teisest välja sõita. Ehitis jaguneb neljaks tsooniks, millest suurimad on montaa?ihall ja ladu. Kahekorruselises kumeras klaasnurgas paiknevad kontor ja müügisaal võtavad vähem ruumi.

Ehituslikult raskendas rehvikeskuse rajamist turbapinnas, mis tuli paeni puhtaks koorida ja 4000 m³ ulatuses välja vahetada, samuti krundil asunud gaasitrass ja kaablid. Lähedal asuva poldri tõttu tungis ehitusplatsile ajuti pinnavesi.

Tartus 170 m²-l tegutsenud rehvifirmal polnud Tallinnas alalist tugipunkti -- tellimusi võeti vastu telefoni teel. ISKO juhatuse esimehe Peeter Pähni sõnul pakub keskus Eesti rehviturul esimesena kompleksset teenust. Ehitusalusest pinnast märksa suurem krunt võimaldab firmal tulevikus kompleksi linna poole laiendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing