18. august 1998 kell 22:00

Tubakaseadus valitsuses

ASi Swedish Match uuringu põhjal moodustab filtrita sigarettide turg Eestis praegu 11 protsenti ja on eriti suur vaesemates maapiirkondades.

Sama uuringu põhjal müüakse Eestis aastas 13 miljonit pakki filtrita sigarette, mis on toodetud Swedish Matchi Rootsi tehases spetsiaalselt Eesti turu jaoks. Lisaks müüakse Eestis salakaubana umbes 6,5 miljonit pakki Venemaalt sissetoodud filtrita sigarette.

Tubakaseaduse eelnõu annab sotsiaalministeeriumi tervise edendamise büroo juhataja Andrus Lipandi sõnul filtrita sigarettide impordi ja müügi keelustamisel kohanemisaega 1. juulini 2000. aastal. Muus osas hakkab tubakaseadus kehtima kohe pärast jõustumist.

Tubakaseaduse eelnõu keelab suitsetamise avalikes kohtades, riigiasutustes, kohvikutes, tervishoiu-, õppe- ja kultuuriasutustes, spordihoonetes, ühissõidukites ja korterelamute ühiskoridorides. Eelnõu esimese variandi kohaselt tohtis avalikes kohtades ja ametiasutustes suitsetada vaid spetsiaalsetes suitsuruumides.

Eelnõu kooskõlastusringil ministeeriumides lisati sellesse punkt, et suitsuruumid võib ehitada vajaduse ja võimaluse korral, seega pole nende ehitamine kohustuslik.

Valitsus tegi eile sotsiaalministeeriumile ülesandeks täiendada eelnõu tubakatoodete käitlemise tingimuste ja tubakatoodete müügilubade tingimuste kehtestamise osas.

Hetkel kuum