SIEC -- sillaehitaja hariduse ja äriilma vahel

25. august 1998, 00:00

Rahvusvahelist äriharidu- se seltsi tuntakse rahvusvahelistes majandus- ja haridusringkondades rohkem seltsi prantsuskeelse nimelühendi SIEC (Societe Internationale pour l'Enseignement Commercial) kui ingliskeelse ISBE (International Society for Business Education) järgi. Seltsi põhiülesandeks on silla loomine majandushariduse ja ärimaailma vahel.

Seltsi eesmärk on arendada rahvusvahelist majandusharidust, koopereerudes kõigi rahvusvaheliste mitteriiklike ja riiklike organisatsioonidega, ergutada kontakte majandusala õppejõudude, majandustegelaste ja valitsuste vahel;

-- arendada majandusalast väljaõpet, teadusuuringuid ning õppejõudude koolitust;

-- organiseerida iga-aastaseid rahvusvahelisi majandusõppe konverentse, mille raames tutvustatakse ka korraldajamaa kultuuri, majandust ning hariduselu.

Osalemine seltsi tegevuses võimaldab ligipääsu mitmesugustele pedagoogilistele väljatöötlustele majandusõppe erinevates valdkondades. Seltsi kaudu on võimalik mõjutada majandust, parandada majandusliku õppeasutuse autoriteeti. Selts pakub võimalusi rahvusvaheliste sidemete loomiseks, majandusalaste kogemuste ja ideede vahetamiseks.

SIECi tegevus jõudis Eestisse Soome kolleegide kaudu 1994. Eesti SIECi osakonna põhikiri kinnitati 1995, Eesti osakonna presidendiks valiti professor N. Bassel Eesti-Ameerika ärikolled?ist.

Eesti osakond on organiseerinud kaks konverentsi Tallinnas: «Äri ja eetika» (1996) ja «Eesti majandus eile ja täna» (1997). Mitmel korral on vastu võetud kolleege teistest riikidest. Eesti ja Austria SIECi koostöö tulemusena valmis magistriõppekava «Saksa haldusjuhtimis- ja majanduskeel», Inglismaa SIECiga koostatakse ja juurutatakse uus diplomiõpe «Rahvusvaheline mäned?ment ja Euroopa Liidu töökeeled».

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing