• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti pangad vanguvad Vene võlakirjade all

  Esmaspäevasel Riia börsil langes Rigas Komercbanka aktsiate hind alla nimiväärtuse ning praegusel hinnatasemel nõudlus peaaegu puudub. Unibanka aktsiate hind kõikus eile 0,99 lati ümber.
  VB Financial Marketsi diiler Elmars Kronbergs ütles, et langus on otseses seoses kriisiga Venemaal.
  Kuna Läti pangad on teinud suuri investeeringuid Vene võlakirjadesse, on Venemaa otsus vahetada enne järgmise aasta lõppu kustutamisele kuuluvad rublavõlakirjad pikema tähtajaga võlakirjade vastu Läti pankadele väga oluline.
  Juuli lõpu seisuga olid Läti pangad investeerinud Vene rublavõlakirjadesse 170 miljonit latti ehk 8,3% Läti pankade konsolideeritud bilansimahust.
  Läti Unibanka varadest on Venemaa valitsuse lühiajalistesse võlakirjadesse paigutatud ligi 4%, Rigas Komercbankal 14, Rietumu Bankal 6,5, Trasta Komercbankal 1,89 ja Parekss Bankal 0,2% varadest.
  «See võib Läti pankadele tuua olulist kahju ning ohustada kohustuste täitmist,» ütles Trasta Komercbanka väärtpaberiosakonna juhataja Roberts Idelsons.
  «On muidugi võimalus, nagu praegu Eesti turul, et mõni välisinvestor otsustab suurendada oma mõju mõnes pangas ning alustab aktsiate ostmist hinna langedes nimiväärtuse lähedale. See võib hinnad üles viia,» ütles Elmars Kronbergs. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.