• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma õhim sülearvuti mahub mappi

  Kui võrrelda Hewlett Packardi sülearvutit automaailmaga, siis võib öelda, et tegemist on sülearvutite Rolls Royce'iga, mis on kättesaadav eliidile ja pakub mugavusi, millest tavalised kasutajad ainult unistavad.
  Tehnoloogia viimase sõna järgi valmistatud sülearvuti suurim pluss on vähem kui 2 cm paksus, kuid ekraan on endiselt 12tolline. Õhukesse (pihuarvutiga võrreldav) kesta mahub paarigigabaidine kõvaketas, Inteli Tillamook-tüüpi sülearvutiprotsessor, 64 MB mälu, mida ei saa laiendada, ja aku. Kuigi tavalise akuga ulatus Äripäeva testis Sojourni tööaeg poolteise tunnini, lubab käsiraamat koos lisaakuga kuni kuuetunnist tööaega.
  Kuna arvuti on erakordselt õhuke, siis tekkis kahtlus, kas ta äkki liialt muljumist ei karda. Käega katsudes tundus 1,8 cm paksune korpus küllalt jäik. HP lubab käsiraamatus, et mõõtmeid pole vähendatud tugevuse arvel: kasutatud on spetsiaalseid kõvasulamist korpusekonstruktsioone.
  Sojourn on mõeldud firmajuhile või spetsialistile, kes reisib palju ja tahab sülearvuti peita näiteks dokumentide mappi, mitte vedada kaasas eraldi kohvrit. Sülearvutile on tagatud ka luksuskaubale kohane teenindus: USAst ostetud Sojourn vahetatakse garantiiajal ilmnenud rikke korral välja, ükskõik kus te ka ei asuks, järgmise äripäeva jooksul, inglise keeles saab hädaabitelefoniga suhelda ööpäev läbi.
  Eestimaal on luksuskauba tarbijaid vähem, siin saabub asendusarvuti esialgu veel kahe-kolme nädala jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.