25. august 1998 kell 22:00

Maailma õhim sülearvuti mahub mappi

Kui võrrelda Hewlett Packardi sülearvutit automaailmaga, siis võib öelda, et tegemist on sülearvutite Rolls Royce'iga, mis on kättesaadav eliidile ja pakub mugavusi, millest tavalised kasutajad ainult unistavad.

Tehnoloogia viimase sõna järgi valmistatud sülearvuti suurim pluss on vähem kui 2 cm paksus, kuid ekraan on endiselt 12tolline. Õhukesse (pihuarvutiga võrreldav) kesta mahub paarigigabaidine kõvaketas, Inteli Tillamook-tüüpi sülearvutiprotsessor, 64 MB mälu, mida ei saa laiendada, ja aku. Kuigi tavalise akuga ulatus Äripäeva testis Sojourni tööaeg poolteise tunnini, lubab käsiraamat koos lisaakuga kuni kuuetunnist tööaega.

Kuna arvuti on erakordselt õhuke, siis tekkis kahtlus, kas ta äkki liialt muljumist ei karda. Käega katsudes tundus 1,8 cm paksune korpus küllalt jäik. HP lubab käsiraamatus, et mõõtmeid pole vähendatud tugevuse arvel: kasutatud on spetsiaalseid kõvasulamist korpusekonstruktsioone.

Sojourn on mõeldud firmajuhile või spetsialistile, kes reisib palju ja tahab sülearvuti peita näiteks dokumentide mappi, mitte vedada kaasas eraldi kohvrit. Sülearvutile on tagatud ka luksuskaubale kohane teenindus: USAst ostetud Sojourn vahetatakse garantiiajal ilmnenud rikke korral välja, ükskõik kus te ka ei asuks, järgmise äripäeva jooksul, inglise keeles saab hädaabitelefoniga suhelda ööpäev läbi.

Eestimaal on luksuskauba tarbijaid vähem, siin saabub asendusarvuti esialgu veel kahe-kolme nädala jooksul.

Hetkel kuum