Lõunanaabritel läheb paremini kui mullu

28. august 1998, 00:00

Käesoleva aasta esimese kuue kuuga müüdi Leedus sealse uuringufirma AV Auto Tyrimai andmetel 3339 uut autot, millest 2517 olid sõiduautod ja 822 tarbesõidukid.

Ehkki Leedus müüdud autodest ligi poole moodustas Saksa autotootjate toodang, on Leedu majandusajalehe Verslo ?inios andmetel käesoleval aastal jõudsalt kasvanud Jaapani autode populaarsus. 19protsendine turuosa pole küll Eestiga võrreldav, kuid aastaga on Jaapani automarkide osa kasvanud 5% võrra. Kolmandat kohta hoiavad Leedu autoturul 7protsendise turuosaga Prantsuse autod. Liisinguga osteti Leedus ca 40% seal müüdud autodest.

Autotootjatest on Leedus kindel turuliider Volkswagen Group (Volkswagen, Audi ja ?koda) -- 27%, mis tähendab 9protsendist tagasiminekut mulluse sama perioodiga võrreldes.

Läti maanteeameti registriandmete põhjal olid seal esimesel poolaastal populaarseimateks automarkideks Toyota ja Opel vastavalt 370 ja 344 autoga. Eelmise aastaga võrreldes on automüük Lätis märgatavalt elavnenud -- 6 kuuga on täis müüdud 75% kogu mullusest automüügist. Toonased müüginumbrid on juba ületanud Volkswagen, Mercedes, Peugeot, Suzuki, Chrysler ja veel mõni väiksemate müüginäitajatega autofirma. Eesti autoturg on naabritest siiski ees: meie automüüjad müüsid tänavu esimesel poolaastal 5951 sõiduautot, mis on 1500 võrra enam kui möödunud aasta samal ajal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing